Un investitor turc construieşte un cartier de vile în plin câmp, la graniţa judeţelor Ilfov şi Ialomiţa. Dezvoltatorii promit că vor trage gaz şi curent electric.Culmea proiectelor imobiliare: cartier de peste 100 de vile în plin câmp.

La graniţa dintre Ialomiţa şi Ilfov, într-o mare de grâu proaspăt încolţit răsar ca nişte vapoare câteva case ordonate în linie pe două rânduri. Investiţia, care aparţine unui om de afaceri turc, ocupă aproape 7 hectare.

Vecina mea, combina

Din DN 2 până în şantier şerpuieşte un drum improvizat, făcut din pietriş, cam de 500 de metri. „Sperăm să terminăm primele 36 de case până la sfârşitul acestui an, şi până atunci vom începe şi asfaltarea străzii", spune optimistă Camelia Crăciun, asistent manager al proiectului Greenlife, o investiţie care va ajunge în final undeva la 5 milioane de euro.

În stânga sunt casele de tip duplex, pe două etaje, împărţite frăţeşte de câte două familii. Suprafaţă utilă - 142 mp, iar pe lângă casă, o curte de 223 mp. În dreapta, cele individuale, mai mari, cu subsol şi etaj. Suprafaţa utilă: 223 mp, verdeaţă proprietate personală - 437 mp. Vecini: lanul de grâu şi cam o săptămână pe an combinele.

Zgomotul se opreşte la barieră

Pe geam, în spatele casei se vede în zare o pădure, în faţă sunt câmpul şi şoseaua. E linişte, se aude doar vântul care plimbă firicelele de grâu dintr-o parte în alta. „Din cauza aceasta a fost conceput proiectul mai departe de şosea, ca să existe o barieră fonică şi să nu se audă zgomotul de la maşini", mai adaugă managerul Crăciun.

Prima aşezare e cam la 1 km distanţă de viitorul cartier, iar de acolo ar veni gazul şi curentul electric. „La fiecare casă se vor monta o centrală termică şi o fosă ecologică septică. Cartierul este prevăzut şi cu canalizare, aşteptăm să se instaleze în comuna din apropiere, şi atunci doar ne vom branşa la magistrală", mai adaugă managerul.

Deşi e în plin câmp, managerul Crăciun insistă că vara soarele nu bate foarte puternic şi oricum se vor planta copaci. Oricum, cei care vor să se răcorească vor avea parte de o piscină şi de un parc. În plus, ca să nu baţi vreo 22 de kilometri până la intrarea în Bucureşti, tot în câmp, vor fi construite şi un minimarket cu toate cele necesare, precum şi o farmacie.





Sursa

20 April 2010