Casa de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul judiciar al proiectului va scoate la vânzare al City Mall în luna martie, iar Coldwell Banker va fi consultant în cadrul procesului de vanzare.

16160-city_mall_77374000.jpgPreţul de vanzare precum şi strategia de vânzare urmează să fie stabilite în februarie, la urmatoarea întâlnire a creditorilor.

Coldwell Banker Affiliates of Romania a fost desemnată de către lichidatorul judiciar al centrului comercial administratorul City Mall din Bucuresti până la vânzarea acestuia.

"Este primul nostru proiect de third party management, respectiv de servicii de management interimar al unui centru comercial, şi include servicii de administrare, închirere, property şi facility management. Este un contract pe durata determinată, până la vânzarea centrului comercial, însă ne dorim să continuăm colaborarea şi cu noul proprietar al City Mall, atunci când va fi desemnat. În acelasş timp, purtăm discutţi pentru obţinerea unor mandate similare pentru alte proiecte comerciale", a declarat Valentin Ilie, CEO al Coldwell Banker Affiliates of România.

La conducerea City Mall a fost numit Alecu Dumitraşcu, fost operations coordinator în cadrul centrului comercial Plaza Romania din Bucureşti.

În prezent, reprezentanţii Coldwell Banker analizează informaţiile primite de la lichidatorul judiciar pentru a putea fi realizate propuneri pentru îmbunătăţirea performanţei şi imaginii centrului comercial. "Din ceea ce am analizat până acum este clar că City Mall are locul său pe piaţă, cu un trafic constant şi o clientelă bine definită, magazine care au performanţe bune şi magazine care nu sunt adaptate nevoilor vizitatorilor. În funcţie de cerinţele creditorilor vom putea proceda la înlocuirea acestora in vederea adaptării mixului de magazine, vom îmbunătăţi imaginea generală a proiectului şi optimiza costurile", a declarat Radu Tanasescu, managing partner al diviziei de retail din cadrul Coldwell Banker.

Anul trecut, fondul australian APN/UKA European Retail Trust care deţine City Mall a mai încercat să vândă proiectul, evaluat în decembrie 2009 la 32,9 milioane de euro, dar fără nici un rezultat. Evaluarea de la sfârşitul lui 2009 reprezintă doar o treime din sumă plătită pentru achiziţia proiectului, care a înregistrat în 2009 venituri din chirii cu 50% mai mici faţă de cele din 2008.


Sursa

25 January 2011