Casa de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul judiciar al City Mall, estimează că până la sfârşitul acestui an, centrul comercial îşi va găsi un nou proprietar şi asta pentru că mai mulţi jucători din piaţă, din România şi străinătate au achiziţionat caietele de sarcini.

20798-city_mall_77111800.jpgProcedura de negociere directă pentru valorificarea City Mall a fost demarată începând cu luna august 2011, prin publicarea anunţului pentru depunerea ofertelor de participare la negocierea directă. Termenul limită de depunere a ofertelor în vederea achiziţionării City Mall este data de 16.09.2011. Demararea negocierilor directe pentru valorificarea City Mall se face la preţul de evaluare de circa 21 milioane euro, care a reieşit după analiza condiţiilor actuale de piaţa şi rezultatul licitaţiilor deja derulate.

La prima licitaţie, pe 31 martie, mallul a fost scos la vânzare la preţul de 33 de mil. euro. După cinci licitaţii care nu au avut nici un rezultat, preţul a scăzut cu aproape 40%.

"Schimbarea strategiei de valorificare din licitaţii publice în negociere directă cu cumpărător neidentificat a fost una de bun augur şi avem indicii că procedura demarată se va finaliza cu valorificarea centrului comercial. În acest sens, de la data publicării anunţului de negociere directă mai mulţi investitori interesaţi în achiziţionarea City Mall au demarat proceduri de due diligence" a declarat Andreea Anghelof, managing partner Casa de Insolvenţă Transilvania.

În ceea ce priveşte identitatea investitorilor ce au achiziţionat caietele de sarcini şi numărul de caiete achiziţionat nu pot fi oferite informaţii suplimentare în stadiul actual al procedurii de negociere, detalii urmând a fi oferite după încheierea perioadei de depunere a ofertelor în vederea achiziţionării City Mall.


Sursa

7 September 2011