1991 anul în care NAR a creat certificarea CIPS

Cursul Certified International Property Specialist (CIPS) este pentru toți agenții care doresc să-și dezvolte business-ul în piața imobiliară. Acest curs îți oferă informațiile, rețeaua și instrumentele necesare pentru globalizarea afacerii.

În România, singurul trainer acreditat să predea cursul Certified International Property Specialist este Dan A. Negulescu.

CIPS este cea mai eficientă metodă pentru ca un Realtor să înțeleagă cum lucrează alți Realtori în alte țări. Pentru că fiecare națiune are propriul mod de lucru, influențat de cultura sa. Fiecare dintre noi este diferit, iar CIPS te învață cum să relaționezi cu oameni din toate colțurile lumii. Acesta este cursul de bază pentru Realtorii din SUA, care vor să-și extindă afacerile la nivel global. Pentru mine, CIPS reprezintă momentul T zero, declicul fără de care nu știu când ar fi ajuns Reprezentarea Exclusivă în România

spune Dan A. Negulescu, Realtor și trainer APAIR, care a urmat acest curs în anul 2005, în SUA.

Certified International Property Specialist îți oferă, în primul rând, informații complete despre instrumentele de marketing necesare în reprezentarea exclusivă.

+2.800 Realtori certificați CIPS

Practic, CIPS înseamnă listare în directorul online „Find a CIPS”, care vine la pachet cu o serie de instrumente de marketing ce pot fi personalizate. Este vorba despre cărți poștale, anunțuri pentru bannere online sau comunicate de presă.

Totodată, acest curs pune la dispoziția participanților diverse tehnici și ponturi, dar și posibilitatea de a se conecta cu alți profesioniști în domeniu. Astfel, cursanții primesc acces la comunitățile online destinate exclusiv membrilor CIPS, invitații la evenimentele exclusive din cadrul întâlnirilor NAR, precum și un formular de contract de recomandare.

În anul 1991, National Association of Realtors (NAR) a creat certificarea CIPS cu scopul de a forma specialiști la nivel international. Astăzi există peste 2.800 de REALTORI® CIPS.

Reprezentarea exclusivă

Introducerea reprezentării exclusive pe piața imobiliară din România a venit la pachet cu ideea de educație continuă.

Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România (APAIR) pune accent atât pe necesitatea perfecționării profesionale, cât și pe importanța specializării pe anumite activități din domeniul imobiliar.

APAIR pune la dispozitia REALTORILOR și a agenților imobiliari din România un program educațional complex, adresat atât agenților imobiliari aflați la început de drum în industria imobiliară, cât și agenților imobiliari cu experiență, dornici de specializare.

Prin parteneriatul cu NAR și cu institutele afiliate NAR (REBI si REBAC), REALTORII pot obține acreditări și certificări recunoscute la nivel internațional.

De asemenea, REALTORII au acces la cea mai mare bibliotecă online din domeniul imobiliar, accesibilă, de asemenea, în virtutea parteneriatului dintre APAIR și NAR.

17 February 2022