Dezvoltatorii de apartamente spun ca nu pot sa mai lase la pret, in timp ce potentialii cumparatori afirma ca preturile sunt in continuare "nerezonabile".

Cateva sute de bucuresteni au renuntat ieri la plimbarea in parc, preferand sa viziteze targul imobiliar tIMOn, organizat in fata Palatului Parlamentului, dar majoritatea au plecat dezamagiti, vazand ca situatia economica precara si instabilitatea de pe piata muncii nu se reflecta si in preturile cerute de dezvoltatori.

Acestia in schimb sustsursa:zf.roin la unison ca preturile au atins limita inferioara si targul a fost o buna ocazie pentru a strange sute de contacte de la vizitatori, din care este insa incert cate se vor concretiza in contracte de vanzare-cumparare. "Nu exista nicio diferenta de pret fata de editiile precedente, unele apartamente sunt chiar un pic mai scumpe. Nu ne-am incumeta sa cumparam in aceste conditii o locuinta", a declarat Andrei Costache, un vizitator al targului, care lucreaza ca inginer de soft.

Si Daniela Capanu, consilier, considera ca preturile sunt in continuare inaccesibile. "Ofertele sunt pentru persoane cu salarii foarte bune. O garsoniera care costa 60.000 de euro fara TVA mi se pare extrem de scumpa, avand in vedere si faptul ca zona in care este amplasata este la periferie. Un pret de 50.000 de euro ar fi fost mult mai rezonabil".

In cadrul targului tIMOn au fost prezente peste 50 de companii imobiliare. Dezvoltatorii prezenti mizeaza si pe faptul ca de aproape doi ani nu au mai fost incepute proiecte noi, iar oferta devine tot mai redusa.

"Preturile la imobiliare nu vor mai scadea, s-a ajuns deja la limita inferioara. Exista cerere pe piata, avand in vedere si programul Prima Casa. De la inceputul anului am reusit sa vindem circa 50 - 60 de apartamente", a declarat Bogdan Balasa, consilier vanzari pentru dezvoltatorul imobiliar Domus Stil, firma controlata de fratii Negoita. El spune ca la tIMON s-a inregistrat un flux mare de vizitatori, inclusiv joi, in prima zi a targului. "Am strans aproximativ 200 - 300 de contacte si au fost facute chiar cateva rezervari".




Sursa

22 March 2010