Jones Lang LaSalle, fuzionata recent cu King Sturge, a reusit incheierea a cinci contracte de inchiriere de spatii de birouri pe perioada verii, in ciuda faptului ca aceasta perioada este caracterizata de obicei prin incetinirea activitatii tranzactionale.

21389-upground_boc_tower.jpgPe o piata a chiriasilor, compania Jones Lang LaSalle a decis sa treaca de partea acestora, prin infiintarea unui departament special de reprezentare. Rezultatul s-a vazut repede, in sensul ca in doar trei luni de vara compania a intermediat cinci contracte.

,,Activitatea noului departament se traduce prin reprezentarea intr-o tranzactie de inchiriere doar a unei parti, si anume a chiriasilor. Acestia provin in primul rand din portofoliul de clienti corporativi ai multinationalei Jones Lang LaSalle, care apeleaza la sucursala locala pentru renegocierea contractelor, relocari sau comasari si chiar extinderi", a declarat Lori Collin, directoar al departamentului de Tenant Representation.

Furnizorul de echipamente si sisteme electronice Honeywell a inchiriat prin Jones Lang LaSalle 3.000 mp in cladirea Upground din Pipera, urmand strategia de expansiune, compania detinand deja un sediu in zona.

Jones Lang LaSalle a relocat de asemenea doua companii in cladirea Avantgarde: Accace, consultant in domeniul financiar, si Lenovo, actionand in industria IT. Cele doua companii au decis sa isi asigure sedii noi, intr-o cladire ce ofera o vizibilitate mai buna si acces la mijloacele de transport in comun. Contractele au fost semnate pe o perioada de cinci ani.

Un alt nume este Diaverum, al doilea mare operator in domeniul clinicilor de dializa in Europa, o companie nou intrata pe piata din Romania. Aceasta si-a deschis sediul central in cladirea Olympia Tower din Piata Muncii. Un criteriu a fost si in acest caz accesul facil al angajatilor la toate mijloacele de transport in comun, precum si raportul calitate/pret conferit de dotarile cladirii.

Tot in aceasta vara, JLL a renegociat si contractul de inchiriere al gigantului British Petroleum, pentru prelungirea perioadei de ocupare cu inca cinci ani in sediul actual din Forum Business III din zona Unirii. In plus, pentru Lenovo si Diaverum, firma de intermediere a realizat si amenajarea spatiilor inchiriate.


Sursa

6 October 2011