Inceputul de an a fost unul agitat pentru executivii firmelor imobiliare, in primele doua luni fiind anuntate nu mai putin de cinci plecari din cadrul unor fonduri de investitii, companii de dezvoltare sau consultanta in real estate.

Lista plecarilor a fost deschisa de Ioana Momiceanu, fostul general manager al firmei de consultanta si brokeraj imobiliar BNP Paribas Real Estate, care i-a lasat loc lui Edit Vesser la conducerea firmei franceze.

Ulterior, Radu Merica a anuntat ca isi va incheia colaborarea cu germanii de la ECE, in timp ce israelianul Reuven Havar a decis de asemenea sa plece de la conducerea AFI Europe, proprietarul mallului Cotroceni Park din Bucuresti.

Cele mai recente doua plecari au avut loc in cadrul a doua dintre cele mai agresive companii din imobiliare in perioada 2006-2008, respectiv Immoeast si RED Management Capital.

De la austrieci a plecat Edgar Rosenmayr, directorul operational al Immoeast si unul dintre oamenii-cheie ai companiei in campania de achizitii de pe piata locala, in timp ce Teodor Pop a renuntat la statutul de actionar si managing partner al firmei RED dupa o colaborare de aproape cinci ani.



Sursa

5 March 2010