Aproape fiecare dintre noi am folosit cel puţin o dată în viaţă expresia "îmi vine să plec de aici şi să mă mut pe o insulă pustie". Vestea bună şi ceea ce mulţi nu ştiu este că un astfel de vis este chiar realizabil.

24262-150688maxim.jpgExistă numeroase insule foarte frumoase, cu preţuri nu mai mari decât al unei locuinţe, care aşteaptă să fie cumpărate. Unele costă chiar şi mai puţin decât preţul actual al unei  garsoniere în Bucureşti. Curierul Naţional vă prezintă mai jos o listă cu cinci insule care nu costă mai mult decât o casă.

Insula Gatun, 30.000 dolari

Această mică insulă are o suprafaţă de doar 0,29 hectare, dar costă cam la fel de mult ca o maşină bună. Insula Gatun este situată pe cel mai mare lac artificial din lume, Lacul Gatun, din Panama.

Insula este situată foarte aproape de civilizaţie, există chiar şi curent electric şi semnal telefonic, dar insula arată ca şi cum ar fi pământ neexplorat. Vegetaţia exotică şi fauna, care include maimuţe, papagali, precum şi alte specii amazoniene reprezintă cel mai mare avantaj, iar preţul este unul incredibil de mic.

Half Crown, 40.000 dolari

Insula Half Crown este situată în Canada, în partea nordică din Quebec, iar principalul avantaj al insulei îl constituie apropierea faţă de civilizaţie, fiind doar la o distanţă de o oră şi jumătate de mers cu maşina faţă de Ottawa, precum faptul că, pe lângă insula propriu zisă, în preţ mai este inclusă şi o casă cu trei dormitoare, precum şi servitori şi un loc special amenajat pentru bărci.

Singurul dezavantaj al acestei oferte este reprezentat de faptul că, pe timpul sezonului de iarnă, insula este inaccesibilă din cauza vremii nefavorabile.

Dolphin Bay, 40.000 dolari

În Panama, America Centrală, se află această bijuterie verde, cu plaje splendide, delfini (care explică provenienţa numelui insulei) şi plante de ananas.

Golful delfinilor este o insulă extrem de mică, de doar 0,08 hectare, dar care compensează prin accesibilitate (se află la doar 15 minute distanţă de mers cu barca de cel mai apropiat oraş) şi prin peisajele incredibile. Dacă intimitatea şi trăirile exotice sunt ceea ce căutaţi, atunci grăbiţi-vă şi făceţi-vă bagajele, pentru că s-ar putea să mai fie şi alţii de aceeaşi părere.

Little Monkey Caye, 55.000 dolari

Din păcate, nu sunt maimuţe pe această micuţă insulă oceanică de 0,30 de hectare din preajma Caraibelor, dar este foarte probabil să găsiţi alte animale şi păsări, dacă vă interesează. Mai mult, acest mic detaliu este foarte uşor de lăsat deoparte dacă vă gândiţi la amplasarea acestei insule, care este cu siguranţă cea mai ieftină insulă din Caraibe.

Totodată, insula este foarte aproape de oraş, astfel că o mică locuinţă şi o umbrelă este tot ceea ce vă trebuie pentru a începe o aventură în Caraibe, din fericire, fără piraţi.

Insula Craro, 106.700 dolari

Această insulă din Scoţia are dimensiuni ceva mai mari: 3,23 de hectare şi vine cu o vreme temperată, delfini şi numeroase specii de păsări.

Pământul neexplorat reprezintă cireaşa de pe tort a acestei frumoase insule. În schimbul preţului unei case, aţi putea fi proprietarul propriei dumneavoastră insule, iar vecinii dumneavoastră ar fi focile şi delfinii.

 

Sursa

9 April 2012