Markus Wirth, directorul general al Holcim Romania, subsidiara grupului elveţian Holcim, îşi va încheia la 31 martie 2011 mandatul pe care îl deţine la conducerea companiei de peste 6 ani. Poziţia sa va fi preluată de la 1 aprilie 2011 de către Daniel Bach, care a ocupat anterior funcţia de vicepreşedinte al subsidiarei Holcim din Filipine.

16463-markus_wirth_5f41c0d3d9.jpgSchimbările la vârful Holcim România vin la patru luni de la demisia lui Mihai Rohan, directorul general al Carpatcement Holding, subsidiara locală a grupului german HeidelbergCement şi principalul concurent al Holcim.

Markus Wirth va ramâne în cadrul companiei în funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie. Markus Wirth mai ocupă poziţia de preşedinte al Camerei de Comerţ Elveţia-România şi este membru în conducerea Consiliului Investitorilor Străini (CIS). El îşi va continua activitatea din conducerea CIS şi ca expert în probleme de infrastructură în această organizaţie.

„Anii petrecuţi în România reprezintă una dintre cele mai frumoase perioade ale carierei mele. Am avut privilegiul să lucrez cu o echipă extraordinară de oameni pasionaţi şi profesionişti, cărora le mulţumesc şi pe care îi admir. A venit însă momentul să predau mandatul colegului meu, Daniel Bach. Am încredere că Daniel, care vine cu experienţă internaţională bogată, va fi un lider remarcabil al echipei Holcim România", a declarat Markus Wirth.

Daniel Bach este elveţian şi are 47 de ani. A ocupat anterior poziţia de vicepreşedinte de producţie al Holcim Filipine şi are o experienţă de 16 ani în diverse funcţii operaţionale şi de conducere în industria cimentului, în special pe pieţele din Asia şi Africa. Daniel Bach s-a alăturat grupului Holcim în 1994 ca inginer de proiect. Daniel Bach este doctor în energie mecanică la Institutul Tehnologic Elveţian Federal din Zurich.

„Îi mulţumesc lui Markus pentru modul în care a condus compania în ultimii şase ani, mai ales în ultimii doi ani dificili. Aştept cu nerăbdare să continuu activitatea pe care a depus-o împreună cu echipa Holcim. Vom menţine şi vom îmbunătăţi eficienţa şi profitabilitatea companiei în strânsă legătură cu cerinţele dezvoltării durabile", a declarat Daniel Bach.


Sursa

15 February 2011