Dezvoltatorii proiectului My Dream din Pipera au reuşit să vândă în decurs de trei ani doar 43 de apartamente, acesta fiind principalul motiv pentru care firma de proiect - Plus Development - a intrat în insolvenţă după ce a acumulat datorii de 17 milioane de euro.

Firma a intrat în insolvenţă de jumătate de an, dar de-abia acum au ieşit la suprafaţă cifrele din spatele unuia dintre cele mai mari dosare de insolvenţă ale unui proiect de locuinţe din Bucureşti: 131 din cele 174 de apartamente ale proiectului sunt nevândute, iar masa credală se ridică la circa 17 milioane de euro.

Investitorii turci care controlează firma au anunţat la începutul anului 2007 că vor aloca peste 20 de milioane de euro într-un proiect în zona Pipera-Tunari - între Şcoala Americană şi Şoseaua de Centură. Construcţia celor trei blocuri cu opt etaje fiecare a fost finalizată, dar vânzările slabe au determinat intrarea firmei în procedură de insolvenţă.

Principalul creditor al companiei este Bank of Cyprus, finanţatorul proiectului, iar administratorul judiciar al companiei a fost schimbat recent, BDO Business Restructuring luând locul firmei Management Reorganizare, Lichidare Bucureşti.

"Bank of Cyprus, principalul creditor al firmei Plus Development, a decis să continue procedura de insolvenţă cu noi şi ne-a desemnat administrator judiciar. Firma se află încă în perioada de observaţie, iar conform tabelului preliminar, masa credală se ridică la 73 de milioane de lei (17 mil. euro - n.red.), din care 62 milioane de lei (14,4 mil. euro) reprezintă expunerea Bank of Cyprus. Mai sunt 131 de apartamente nevândute", a precizat pentru ZF Geanina Oancea, partener în cadrul BDO.

De-a lungul timpului, reprezentanţii My Dream au avansat diverse cifre de vânzări, mult mai mari decât cele comunicate după intrarea în insolvenţă. Foarte mulţi dezvoltatori s-au confruntat cu probleme din partea clienţilor care au semnat antecontracte, iar apoi s-au răzgândit în preajma parafării contractelor finale.

 


Sursa

5 July 2010