Chiriile pentru spatiile comerciale din Bucuresti s-au redus in primul trimestru al anului cu pana la 50% , comparativ cu ultimul trimestru din 2008, potrivit datelor furnizate de companiile imobiliare din Capitala.

Chiriile pentru spatiile comerciale din Capitala s-au injumatatit in T1"In primele trei luni din 2009, chiriile pentru spatiile comerciale stradale din Bucuresti s-au redus cu 30%-50%, acelasi trend inregistrandu-se si in principalele orase ale tarii", a declarat Ovidiu Stici, consultant vanzari / inchirieri spatii comerciale in cadrul agentiei imobiliare Euroest, citat de NewsIn.

Si compania de consultanta imobiliara Regatta confirma o scadere a chiriilor percepute pentru spatiile comerciale din Capitala, in perioada analizata, cu circa 20-30% fata de cele inregistrate in ultimul trimestru din 2008.

Astfel, pe Bulevardul Magheru - zona Piata Romana - pretul pe metrul patrat a scazut de la aproximativ 160 euro, cat se cerea in ultimele luni ale anului trecut, la 112-120 euro.

Pe alta artera comerciala a Capitalei, Calea Victoriei, un metru patrat se inchiriaza acum cu circa 90-100 de euro, cu circa 30 de euro mai putin decat in ultimele trei luni ale anului trecut, potrivit datelor prezentate de Regatta.

Scaderile cu 30% ale chiriilor pentru spatiile comerciale de pe marile bulevarde al Capitalei este confirmata si de ultimul studiu realizat de firma de consultanta CB Richard Ellis Eurisko.

"Studiul realizat de noi arata ca nivelul chiriilor in primul trimestru din 2009 pentru un spatiu comercial de top situat pe o artera comerciala importanta a scazut cu aproximativ 30% fata de ultimul trimestru din 2008. Vorbim, insa, de o chirie, in ultimul trimestru al anului trecut, la un nivel extrem de ridicat in conditiile existente de piata", a declarat Luiza Moraru, Head of Retail Department CBRE Eurisko.

Sursa

22 aprilie 2009