Pentru prima data in ultimii ani, statul in chirie este mai ieftin decat o rata la banca in Capitala. Pentru ca bancherii cer in continuare dobanzi mari la creditele ipotecare, daca le aproba, si din ce in ce mai multe apartamente nevandute sunt scoase la inchiriat, chiriile din Bucuresti au ajuns sa fie cu pana la 25% mai mici decat rata lunara la banci.

foto:zf.roAnalistii imobiliari sustin ca, de regula, pe o piata imobiliara matura, chiriile ar trebui sa fie de cele mai multe ori mai mici decat rata la banca.

Daca in ultimii ani insa, chiria pentru o locuinta depasea cu brio rata care trebuia platita la banca, si erau numerosi clienti care au preferat achizitia unui apartament in locul chiriei, acum fenomenul s-a inversat.

"In timp de criza, cand nu sunt finantari, proprietarii scot la inchiriere locuintele, ceea ce face ca oferta sa creasca, iar chiriile sa scada.

Totusi, Romania nu este o tara a chiriilor, cu exceptia oraselor mari, unde vorbim de studenti care au nevoie de o locuinta.

Sursa

23 November 2009