Scăderea drastică a gradului de ocupare a determinat hotelierii să lanseze oferte speciale, propunând, practic, o alter­nativă atractivă la închirierea unei locuinţe.Se poate spune că Ion Lazăr, patronul hotelului Caro (patru stele), este primul, dacă nu din ţară, atunci din Capitală, care a decis să introducă ceea ce el numeşte deschis „ofertă de criză".

sursa:capital.roEste vorba de un tarif de cazare de 590 de euro pe lună, care rivalizează direct nu doar cu ofertele celorlate hoteluri, ci, în premieră, cu preţurile de închiriere de locuinţe din ofertele agenţilor imobiliari. Practic, apelând la această ofertă, clientul va plăti doar 19 euro pe noapte faţă de 50 de euro cât este tariful de recepţie.

Preţul devine cu atât mai atractiv cu cât acesta include parcare gratuită şi room service, dar, foarte important, clientul nu este obligat să suporte cheltuielile de întreţinere pe care le presupune închirierea unui apartament dintr-un bloc sau vilă.

Ion Lazăr a declarat pentru Capital că decizia a fost luată în urmă cu circa două săptămâni într-un moment în care gradul de ocupare scăzuse la un îngrijorător nivel de 40%, fără prea mari şanse de redresare într-un an care e limpede că va continua să stea sub semnul crizei.

El spune că în ofertă sunt incluse 50 de camere din cele 214 ale hotelului şi că deja are zece clienţi. Conform ofertelor agenţiilor imobiliare, în zona Floreasca/Aviaţiei, în care se află amplasat hotelul Caro, chiria cerută pentru un apartament de două camere, complet mobilat, amplasat într-un imobil nou, se ridică la aproape 1.000 de euro. În sumă sunt incluse şi costurile de întreţinere, care ajung la aproximativ 150 de euro pe lună.

Un alt hotel din Bucureşti care închiriază camere pentru perioade lungi este Rin Grand Hotel, clasificat la patru stele şi situat în sudul Capitalei. Pentru 800 de euro, clientul beneficiază de room service, internet nelimitat, un loc de parcare, plus o reducere de 30% la serviciile oferite de restaurant şi spălătorie.

De asemenea, hotelul Moxa, o unitate tot de patru stele, situat pe Calea Victoriei, se laudă cu foarte mulţi clienţi fideli care preferă acest gen de cazare. Potrivit Oanei Ungureanu, directorul de vânzări al hotelului, preţul maxim al „chiriei" pe o lună este de aproximativ 1.500 de euro, însă clientul beneficiază de un apartament de lux, mic dejun inclus, room service, acces gratuit la saună şi fitness etc.

E drept că pentru o sumă cuprinsă între 1.000 şi 1.500 de euro se poate închiria o vilă în buricul târgului, dar la aceasta se adaugă alte câteva sute de euro pentru plata utilităţilor.


 

Sursa

5 February 2010