Chiria medie pe cea mai exclusivistă porţiune a străzii Fifth Avenue din New York, între intersecţiile cu străzile 49 şi 59, a crescut la sfârşitul anului trecut la 2.367 dolari/picior pătrat (25.728 dolari, 18.000 de euro/metru pătrat) pe an de la 1.400 de dolari în timpul crizei finan­cia­re, conform Real Estate Board of New York, scrie Financial Times.

17714-fifthavenue-r.jpgPentru a-şi consolida pre­zen­ţa pe cea mai celebră arteră comercială din lu­me, spaniolii de la Inditex vor începe ame­na­jarea unui magazin Zara într-o locaţie de pe Fifth Avenue pe care au plătit recent 324 de mi­lioane de dolari, în timp ce compania japoneză Fast Retailing va deschide în toamnă un outlet Uniqlo după ce au semnat un contract de închiriere pe 15 ani în valoare de 300 de milioane de dolari.

Pe această stradă mai sunt prezente şi branduri de lux precum Tiffany, Bottega Veneta şi Prada. Bulevardul Magheru din Bucureşti este cea mai scumpă arteră comercială din România, cu o chirie anuală de aproximativ 777 de euro pe metru pătrat, potrivit unui clasament realizat în toamna anului trecut de firma de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield.


Sursa

21 April 2011