Boc laudă, ANAF amendează. La numai două zile după ce premierul Boc inaugura cu surle şi trâmbiţe complexul comercial China Town, după ce a lăudat intens modelul de investiţie şi a spus că ne trebuie mai multe astfel de investiţii în România, Garda Financiară a descins în complex şi a aplicat în câteva ore amenzi cu o valoare de de 15.000 euro.

19943-china-town.jpgGarda Financiară a pândit deschiderea China Town şi aproape imediat după ce a plecat Boc din centrul comercial, a intervenit în forţă. 30 de echipe de comisari au derulat ample acţiuni de control, au încheiat 35 de acte de control şi au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 15.000 euro. Controlul a fost efectuat din dispoziţia preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar.

"Garda Financiară a aplicat amenzi a căror valoare totalizează 55.000 lei, din care au fost deja încasaţi 40.000 lei. Totodată, a fost suspendată activitatea a două societăţi, iar cinci standuri au fost sigilate pentru continuarea verificărilor. La această oră (joi, ora 15.00, n.r), acţiunea Gărzii Financiare este încă în desfăşurare", arată un comunicat ANAF.

Spre deosebire de ANAF, Boc este încântat de complexul China Town

Premierul Boc a participat, la începutul acestei săptămâni, la inaugurarea oraşului chinezesc de la Afumaţi. El a comparat dezvoltarea de acolo cu cele similare din Londra sau la New York şi a sous că acest punct nu va fi o atracţie numai pentru români, ci şi pentru turişti.

"Felicit această investiţie extraordinară de aici, din Bucureşti, de la Afumaţi. Ea va fi semnalul atragerii altor investiţii importante chineze în România. Românii nu vor mai trebui să meargă la Londra, la Paris, la New York sau la San Francisco să vadă un oraş chinezesc, ci-l vor avea aici, la Bucureşti. Sunt convins că China Town va fi un punct de atracţie turistică şi pentru români şi pentru europeni, şi toţi cei care iubesc stilul de viaţă chinezesc, produsele chinezeşti şi modalitatea de petrecere a timpului liber, toţi vor găsi aici un prilej extraordinar de petrecere a timpului liber şi de cumpărături", a spus premierul Boc.

Premierul şi-a exprimat chiar speranţa că aceasta este doar prima investiţie de origine chinezească dintr-un lanţ mai lung de astfel de plasamente. De asemenea, i-a încurajat pe oamenii de afaceri spunând că România a redevenit un loc bun pentru investiţii.

"China Town din Afumaţi este un model pentru alte investiţii chineze în România. Sunt convins că noua lege a parteneriatului public-privat va deschide calea altor investiţii chineze în România. Aşteptăm investiţii chineze în domeniul energiei, transporturilor, mediului, care vor consolida relaţiile noastre de colaborare şi prietenie excelente. Vreau să spun simplu şi direct: este cel mai bun moment pentru a investi în România", a adăugat Boc.

Pentru a susţine această teorie, el a argumentat cu lista de calificative favorabile ale agenţiilor de rating obţinute după "doi ani de reforme dure", deficitul bugetar scăzut, comparativ cu cele ale altor ţări "importante din zona euro", datoria publică scăzută, de 31%, "mult sub plafonul maxim de 60% acceptat de UE şi cu mult sub datorii de 120% ale unor ţări europene".

CITEŞTE ŞI: Cel mai mare Chinatown din sud-estul Europei s-a deschis în apropiere de Bucureşti

22 July 2011