„Românii vor vedea China Town nu numai la televizor, ci vor avea ocazia să-l vadă şi aici, acasă, în România". Declaraţia a fost făcută de premierul Emil Boc la festivitatea de inaugurare a lucrărilor celei de-a doua etape a proiectului China Town.

sursa foto:colinus.netViitorul orăşel chinezesc este construit in localitatea Afumaţi şi se va întinde pe 38 de hectare. Proiectul este dezvoltat de compania China Town Romania. Prima etapă a proiectului cuprinde cinci linii de magazine de tip showroom şi a fost deja finalizată. Până anul viitor în luna februarie alte trei hale urmează să fie construite şi vor cuprinde 1.240 de magazine cu o investiţie de 41 milioane euro.

"Momentul de astăzi este unul care consolidează relaţiile noastre economice. Vreau să îi felicit pe investitori pentru faptul că investesc într-un obiectiv de maximă eficienţă aflat în România. Şi, pe de altă parte, vreau să-i asigur că cei care investesc în perioadă de criză vor fi principalii câştigători după ce România şi lumea vor ieşi din criză. România va menţine în continuare politicile atractive pentru a avea investitori autohtoni sau din afara ţării. Mă refer aici la menţinerea cotei unice de impozitare sau la neimpozitarea profitului reinvestit" a declarat Emil Boc la inaugurarea lucrărilor din Afumaţi.

A doua etapă a proiectului urmează să fie finalizată în 2015 şi depăşeşte 50 de milioane Euro. Proiectul va cuprinde locuinţe, depozite, magazine, restaurante, spaţii verzi, şcoli şi grădiniţe. Întreg proiectul va fi gata în 2020.

 


18 August 2010