Pretul mediu al activelor imobiliare in China a continuat sa scada in martie, pentru a sasea luna consecutiv, porivit cifrelor publicate astazi de guvernul de la Beijing.

24403-aerial_view_of_dalian__china.jpgIntr-un an, preturile locuintelor noi s-au redus in 38 dintre cele 70 de mari orase  ale tarii, in special la Beijing, Shanghai, Canton si Shenzhen, unde au fost cele mai ridicate. Ele au ramas stabile in alte trei aglomeratii urbane si au crescut in 29, a anuntat Biroul national pentru statistica.

Constructiile reprezinta un domeniu cheie al economiei chineze, care genereaza singur aproape 10% din Produsul Intern Brut (PIB), si considerabil mai mult, daca se ia in calcul productia de otel si de beton in plina ascensiune.

Dupa ce a atins valori record, care au alimentat temerile Beijingului privind o posibila explozie a pietei de imobiliare, acest sector a inceput sa franeze in toamna anului trecut, dar autoritatile statului au refuzat, pana acum, sa ridice restrictiile privind achizitia de locuinte de catre particulari, pentru a evita relansarea speculatiilor.

 

Sursa

18 April 2012