Zeci de apartamente situate in doua blocuri nou construite in municipiul Arad au fost scoase la licitatie, marti, la preturi de chilipir, de catre Directia de Finante Publice, care executa silit investitorii unui complex imobiliar.

23873-chilipiruri-din-executari-silite-19-000-euro-pe.jpgLicitatia a fost organizata de Directia Generala a Finantelor Publice Arad (DGFP Arad), pentru 31 de apartamente cu una sau doua camere, situate in doua blocuri nou construite in apropiere de centrul municipiului Arad.

Un singur participant a fost inregistrat la licitatie, care a cumparat un apartament cu doua camere, de 55 de metri patrati, la etajul al doilea, cu pretul de 83.000 de lei, adica aproximativ 19.000 de euro.

"Acest pret este redus cu 25 la suta fata de cel initial, fiind a doua licitatie pentru aceste locuinte. La urmatoarea procedura, care va avea loc peste cateva saptamani, pretul celor 30 de apartamente nevandute va fi redus din nou cu 25 la suta, urmand sa fie la jumatate fata de cel initial", a spus Calin Arusti, purtatorul de cuvant al DGFP Arad.

Celelalte locuinte care vor fi valorificate de stat aveau, la licitatia de marti, preturi cuprinse intre 46.000 de lei si 84.000 de lei, care vor fi reduse cu 25 la suta la urmatoarea procedura de vanzare.

Calin Arusti sustine ca licitatia a avut loc in urma executarii silite a proprietarilor unui complex de blocuri, pentru o datorie catre bugetul de stat.

Surse din cadrul DGFP Arad afirma ca investitorii ar avea o datorie de aproximativ un milion de lei din TVA neplatita catre stat.

Ofertantii sunt obligati sa depuna cu cel putin o zi inainte de data licitatiei o taxa de participare ori o scrisoare de garantie bancara, reprezentand zece la suta din pret.

 

Sursa

14 March 2012