Cesarom, singurul producător naţional de plăci ceramice, foloseşte anual peste 100.000 de tone de materii prime pentru producerea celor 6,7 milioane de metri pătraţi de gresie şi faianţă în fabrica din Cluj-Napoca. „Din totalul materiilor prime folosite în procesul de fabricaţie, cca. 78% provin de pe plan local. În acest fel, plăcile ceramice sunt nu doar produse în România, ci au la bază şi materiale de pe piaţa locală”, a declarat Toni Teau, Directorul General al Lasselsberger România, companie ce deţine brandul Cesarom.

26265-cesarom_23f1044bad.jpgAcesta a subliniat că printre produsele achiziţionate de pe plan local se numără argila, nisipul, mineralele şi calcarele, în timp ce din import sunt aduse glazura şi pigmenţii. „În întregul proces de producţie ţinem cont de faptul că brandul Cesarom este unul românesc, însă în acelaşi timp occidental, aşa cum o spune noul slogan al companiei. Astfel, chiar dacă la baza plăcilor ceramice produse în fabrica din Cluj-Napoca se află reţete occidentale, materiile prime sunt achiziţionate în cea mai mare parte din România”, a subliniat Toni Teau.

În ceea ce priveşte „drumul” plăcilor ceramice, reprezentantul Cesarom a afirmat că, de la comandarea materiilor prime, până la ajungerea produselor pe raft pot trece chiar şi câteva săptămâni. „În funcţie de tipul de materie primă şi de zona de unde o procurăm, termenul de livrare poate fi cuprins între două zile şi trei săptămâni, în timp ce procesul de fabricaţie se întinde pe nu mai mult de două zile. Livrarea se poate face apoi imediat”, a mai spus acesta.

În acest moment, fabrica din Cluj-Napoca dispune de cinci linii de fabricaţie, din care două pentru gresie, două pentru faianţă şi una pentru plăci de decor. „În fabrica din Cluj-Napoca lucrează aproximativ 400 de angajaţi doar în procesul de producţie”, a mai spus Toni Teau.

 

Sursa

5 September 2012