Obligativitatea certificatelor energetice pentru apartamentele vechi a fost din nou amanata, desi Legea nr. 372 din anul 2005 privind performanta energetica a cladirilor trebuia sa intre in vigoare din aceasta luna. Noul termen anuntat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) este luna iunie.

In luna februarie, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a propus modificarea Legii nr. 372 din anul 2005 privind performanta energetica a cladirilor, noua varianta urmand sa intre in vigoare din luna aprilie.

 In februarie, era deja autorizati 623 de auditori energetici, iar in prezent numarul acestora a ajuns la 743, alti 330 urmand cursuri de pregatire.

In doua-trei luni, vom avea peste 1.000 de auditori energetici autorizati si vom intra din nou in sedinta de guvern. Speram ca din luna iunie certificatele energetice pentru locuintele vechi sa devina obligatorii", a declarat Ioan Andreica (foto), secretar de stat la MDRT, in cadrul unei conferinte organizata de Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare (ARAI) in parteneriat cu IMOPEDIA.ro.

 

 

 

 

16 April 2010