Dupa ce au dat o ordonanta pentru amanarea cu un an a prevederilor legii, guvernantii s-au razgandit de frica penalitatilor europene.Ce nota imi dati? Este intrebarea pe care o va pune orice proprietar care va fi interesat sa vanda constructia pe care o detine, fie ca este vorba de un apartament sau de o cladire intreaga.

sursa:romanialibera.roCel mai probabil dupa 15 februarie, nici o locuinta nu se va mai putea tranzactiona fara certificatul de performanta energetica. 
Autoritatile au revenit la deci-zia de amanare a acestei prevederi si au

decis sa aplice din acest an legea privind certificarea energetica a apartamentelor din blocurile de locuinte. si asta, dupa ce au aflat ca risca declansarea procedurii de infringement de catre Uniunea Europeana.

Anularea amanarii legii

Legea nr. 372/2005 privind certificarea energetica a apartamentelor din blocurile de locuinte in vederea vanzarii-cumpararii sau inchirierii trebuia sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2010. Numai ca, pe ultima suta de metri, Ministerul Finantelor Publice a decis sa dea o ordonanta prin care sa amane cu un an aplicarea acesteia.

Ce au scapat din vedere autoritatile este ca aceasta lege face parte dintr-un set de obligatii pe care Romania si le-a asumat inca din 2007, cand a devenit membra a Uniunii Europene. La acea data, tara noastra a primit o derogare de trei ani pentru transpunerea legislatiei europene privind nota energetica data locuintelor.


 

Sursa

3 February 2010