Consiliile locale interesate vor trebui sa trimita pana la finele lunii martie cererile privind programul de construire a circa 25.000 de locuinte in mediul rural pentru specialistii - profesori, medici, asistente medicale, ingineri, politisti care isi exercita meseria in mediul rural.

sursa:condo.roPremierul Boc a precizat, in cadrul videoconferintei cu prefectii de duminica, ca este nevoie ca aceste cereri sa fie facute in numele consiliilor locale ale comunelor interesate, nu de catre primari, pentru a evita contestari ulterioare ale deciziilor.

La randul sau, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a solicitat prefectilor sa informeze in primarii din judetele lor despre initierea acestui program.

"Primariile trebuie sa faca solicitarile catre minister privind necesarul de locuinte si sa identifice terenul, cel putin 500 de metri patrati pentru fiecare locuinta, pentru a-l pune gratuit la dispozitia constructorilor", a spus Udrea.

Ea a adaugat ca este de preferat ca locuintele sa fie in aceeasi zona, obligatoriu in localitatea centrala a comunei. Totodata, Udrea a cerut prefectilor sa transmita primarilor sa urgenteze vanzarea locuintelor ANL.


Sursa

1 March 2010