CENTURY 21 Titan Park a organizat un nou seminar adresat asociaţiilor de proprietari: “Soluţii concrete pentru reabilitarea termică a locuinţei”. Seminarul face parte dintr-o serie de evenimente dedicate comunităţii locale, în zonele aflate sub acoperirea Reţelei CENTURY 21®. Această iniţiativă, o premieră în domeniul imobiliar, are ca scop informarea proprietarilor, a administratorilor de blocuri şi preşedinţilor asociaţiilor despre problemele actuale ale comunităţii.

16608-reabilitare_termica_gratuita.jpg“CENTURY 21 Titan Park este un membru responsabil al comunităţii în care activează. Acest seminar a venit ca un răspuns la preocuparea faţă de subiectul reabilitării termice, scopul nostru fiind de a le oferi administratorilor toate informaţiile necesare pentru a putea demara astfel de proiecte.”, a declarat Cătălin Scripcaru, Preşedinte CENTURY 21 România.

În cadrul ediţiei din data de 23 februarie s-au dezbătut diferite aspecte ale procesului de reabilitare termică. Invitaţii CENTURY 21 Titan Park, profesionişti din domeniul termosistemelor (Baumix) şi din domeniul bancar (BCR), alături de reprezentanţi ai Ligii Asociaţiilor de Proprietari (Habitat), au prezentat participanţilor beneficiile reabilitării termice, etapele care trebuie parcurse, estimări de costuri, timpi de organizare, modalităţi de accesare a finanţării şi noutăţi legislative din domeniu.

Mihai Mereuţă, Preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari, a deschis evenimentul printr-o serie de sfaturi şi recomandări utile pentru programele de reabilitare termică. “Economiile care se pot face prin reabilitarea termică a blocurilor sunt semnificative iar asociaţiile de proprietari trebuie să fie corect informate în legătură cu acest subiect, motiv pentru care consider că iniţiativa CENTURY 21 Titan Park este mai mult decât binevenită.”, a declarat acesta.

Finanţarea, un alt aspect important al procesului de reabilitare termică, a fost abordat de către reprezentanţii BCR, care au detaliat etapele pe care proprietarii trebuie să le parcurgă pentru a accesa fonduri: “În urma convenţiei semnată în septembrie 2010 cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Banca Comercială Română acordă credite care pot fi accesate pentru reabilitarea termică a anvelopei clădirii şi a instalaţiilor aferente. Am răspuns invitaţiei CENTURY 21 Titan Park pentru a le oferi administratorilor informaţiile necesare despre acest program astfel încât întregul proces să decurgă cât mai uşor.”, a declarat Raluca Ciubotaru, Manager Produs BCR.

Specialiştii Baumix au prezentat exemple concrete, o serie de studii de caz insoţite de o simulare de costuri care au fost ulterior dezbătute împreună cu participanţii la eveniment: “Baumix vine în sprijinul administratorilor care doresc să demareze proiecte de reabilitare termică oferindu-le consiliere gratuită pentru întocmirea documentelor legale.” a declarat Cristian Bolocan, Consilier Tehnic Baumix.

Pe parcursul anului 2011, CENTURY 21 va mai organiza cu o frecvenţă lunară seminarii dedicate proprietarilor, administratorilor de blocuri şi preşedinţilor asociaţiilor de proprietari, dar si cumpărătorilor de locuinţe, seminarii care vor aborda teme diverse, de la asigurarea obligatorie a locuinţei sau certificarea energetică a imobilelor, la siguranţa locuinţei şi la vânzarea sau cumpărarea de locuinţe.

24 februarie 2011