Grupul spaniol Inditex, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte de pe piaţa locală, a închiriat de la o subsidiară a BCR o clădire cu două etaje din centrul Sibiului, de pe strada Nicolae Bălcescu, unde va deschide un magazin Zara cu o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi.

21219-sibiu-city-center.jpgTranzacţia a fost intermediată de către firma de consultanţă imobiliară DTZ Echinox, iar clădirea "va trece printr-un amplu proiect de renovare în care vor fi implicate atât faţada cât şi interiorul imobilului".

Până în prezent, retailerii de îmbrăcăminte s-au extins în special în malluri, pe plan local nefiind dezvoltate artere de shopping după modelul altor oraşe europene.

Zara mai deţine un magazin stradal în Piteşti, precum şi unitatea de la parterul magazinului Unirea, care poate fi inclusă de asemenea în aceeaşi categorie, ţinând cont de accesul direct din exteriorul centrului comercial.

Inditex număra la jumătatea anului 57 de magazine pe plan local sub brandurile Zara, Pull and Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Massimo Dutti, iar pentru toamna acestui an sunt programate deschiderea a cel puţin 15 magazine noi.

În 2010 Inditex a realizat pe plan local vânzări de circa 100 de milioane de euro.


Sursa

29 September 2011