Dezvoltatorul Centerra Capital Partners va incepe la jumatatea anului constructia primei faze a centrului comercial Coresi Shopping City, amplasat pe platforma fostei uzine Tractorul Brasov. Proiectul va fi dezvoltat in doua faze si va necesita o investitie de 110 milioane de euro, suma pe care reprezentantii companiei spus ca o pot acoperi din surse proprii.

sursa:wall-street.roPrimul chirias al proiectului este hipermarketul Auchan, care va investi 20 milioane de euro intr-un magazin cu o suprafata de vanzare de 10.500 mp.

Prima faza a Coresi Shopping City va avea o suprafata inchiriabila de aproximativ 45.000 mp si va fi finalizata in trimestrul al treilea din 2011, investitia fiind estimata la 44 milioane de euro.

Pe langa Auchan, aceasta faza va gazdui o galerie comerciala, un centru de bricolaj, un magazin de mobila si unul de articole sportive.

A doua faza a parcului comercial va avea o suprafata inchiriabila de 40.000 mp si va include 150 magazine, cafenele, restaurante si un cinematograf multiplex cu ecrane 3D digitale, investitia fiind estimata la 66 milioane de euro.

„Investitia in ambele faze ajunge la 110 milioane de euro. Putem finanta intreaga suma din surse proprii, insa incercam sa optimizam aceasta investitie si sa obtinem o finantare bancara", a declarat Silviu Savin (foto), managing partener al Centerra Capital Partners.

 

 

Sursa

21 January 2010