Foarte mulţi dintre miliardarii lumii şi actorii celebri au ales de-a lungul timpului să-şi cumpere locuinţe private, unde se pot retrage departe de ochii curioşilor. Malibu, insulele din Caraibe sau staţiuni montane de lux, sunt doar câteva dintre destinaţiile alese de cei bogaţi. Preţul este şi el pe măsură, o locuinţă costând minimum 18 milioane de dolari.

20864-12-atac.jpgMiliardarul Richard Branson, patronul casei de discuri Virgin, are propria sa insulă, Necker Island. Locuinţa sa din Insulele Virgine Britanice avea 14 camere şi, ocazional, putea fi închiriată contra sumei de 54.000 de dolari pe seară. Insula are în total 74 de acri şi găzduieşte înca şase case pe lângă locuinţa principală. Complexul are vedere la ocean, are SPA, piscine, hamac şi un teren de tenis. În plus, turiştii pot face o plimbare cu un submarin, deţinut tot de Branson. Din păcate, casa de vacanţă din Caraibe a miliardarului a fost mistuită de flăcări la sfârşitul lunii august. Un fulger a lovit vila, care a luat foc, cauzând pagube de milioane de dolari.

Actorii americani Goldie Hawn şi Kurt Russell îşi închiriază locuinţa de lux din Malibu, California, contra sumei de 95.000 de dolari pe lună, în timpul verii.Vila costă în total 14,7 milioane de dolari şi are 4 dormitoare şi 5 băi. Locuinţa de 4.300 de metri pătraţi are o cameră de oaspeţi pentru meditaţie şi SPA.

Ozzy si Sharon Osbourne împart o casă de 9,5 milioane de dolari în Malibu, California. Locuinţa de 4.500 de metri pătraţi are 5 băi şi 5 camere.

Cei doi au încercat în nenumărate rânduri să-şi vândă casa de vacanţă. Acum ei închiriază casa la un preţ cuprins între 25.000 de dolari şi 40.000 de dolari.De departe, una dintre cele mai scumpe case din clasament este cea a actorului american de comedie Jerry Seinfeld. Locuinţa din Telluride, Colorado are 14.200 metri pătraţi, 11 dormitoare şi 12 băi.

Casa actorului a fost construită în anul 1991 şi are un bar, precum şi numeroase anexe pentru musafiri. Comediantul şi-a scos în luna iulie vila la vânzare pentru un preţ de 18 milioane de dolari.


Sursa

12 September 2011