Creativitatea arhitecţilor nu poate fi împiedicată de dificultăţile economice cu care se confruntă cele mai puternice state din lume. Specialiştii internaţionali continuă să se întreacă în proiecte rezidenţiale spectaculoase, să construiască clădiri care atrag cumpărători avuţi datorită îmbinării de lux, confort şi prestigiu. IMOPEDIA.ro prezintă fotografii cu cele mai spectaculoase clădiri rezidențiale din lume, ridicate în ultimul an.

Statele emergente reprezintă motorul creşterii economice mondiale, cele mai bune exemple fiind China şi Brazilia. În ultimii doi ani, acestea au reuşit să obţină rezultate economice impresionante, spre deosebire de ţările industrializate. Totodată, interesul celor mai importanţi investitori imobiliari pentru aceste state i-a motivat pe arhitecţi, proiectanţi şi constructori să conceapă proiecte rezidenţiale spectaculoase.

29241-1_opus_hong_kong.jpgOpus, Hong Kong

Cele mai costisitoare locuinţe din Hong Kong pot fi găsite în proiectul rezidenţial „Opus”, iar norocoşii care deţin un cămin aici pot privi întregul oraş de la înălţime. Amplasat în pădurea de pe Victoria Peak, la adresa Stubbs Road 53, blocul are 12 niveluri, iar cel mai scump apartament tranzacţionat în anul 2012 a costat 58,7 milioane dolari, fiind amplasat la etajul 9.

„Opus” poartă semnătura renumitului arhitect Frank Gehry, fiind primul proiect său din Asia. Clădirea conţine 12 unităţi cu suprafeţe între 550 şi 650 metri pătraţi, fiecare apartament ocupând un întreg nivel, iar terasa fiind ocupată de trei piscine.

29242-1_linked_hybrid_beijing.jpgLinked Hybrid, Beijing

Cel mai spectaculos proiect arhitectural din Beijing este complexul Linked Hybrid – unităţi rezidenţiale, comerciale şi grădini publice, toate interconectate prin opt turnuri rezidenţiale. Construcţia include şi 655 fântâni geotermale, care furnizează căldură pe parcursul iernii şi răcesc clădirea în timpul verii.

Ineditul proiect poartă semnătura arhitectului american Steven Holl, complexul din Beijing fiind unul dintre cele mai cunoscute proiecte ale sale pe plan internaţional. Cu toate acestea, dezvoltatorii nu au reuşită încă să găsească clienţi pentru toate unităţile locative, în ciuda facilităţilor atractive (printre care un hotel, un cinematograf, o galerie de artă, cafenea, grădiniţă, piscină şi sală de fitness).

29243-1_vitra_sao_paulo.jpgVitra, Sao Paolo

Luxosul proiect rezidenţial „Vidra”, din Sao Paolo, nu a fost încă inaugurat, însă conţine 14 apartamente a câte 570 metri pătraţi fiecare, precum şi un duplex la ultimul nivel, cu o suprafaţă de 1.150 metri pătraţi. Blocul premium are 18 niveluri şi este amplasat în cartierul exclusivist Itaim Bibi, comparat adesea cu Manhattan.

Prestigiosul proiect poartă semnătura arhitectului Daniel Libeskind, care s-a ocupat de puţine proiecte rezidenţiale, însă este faimos pe plan mondial pentru proiecte precum Muzeul Evreiesc din Berlin, Teatrul Bord Gais Energy din Dublin sau Centrul Wohl al Universităţii din Ramat-Gan, Israel. De asemenea, Libeskind a câştigat, în 2003, concursul pentru titlul de arhitect-şef, în cadrul proiectului de reconstrucţie a zonei World Trade Center.

Brazilia rămâne o atracţie exotică pentru investitorii imobiliari din toate colţurile lumii, iar preţul proprietăţilor a crescut cu peste 30% la nivel naţional în ultimii doi ani. Activitatea din toate domeniile (şi mai ales de pe piaţa imobiliară) este extrem de intensă, în aşteptarea importantelor evenimente ce vor aduce milioane de turişti de pe întregul glob – Cupa Mondială de Fotbal din 2014 şi Jocurile Olimpice din 2016.

PE ACEEAȘI TEMĂ - Vezi foto dintr-un apartament amplasat în cel mai luxos ansamblu rezidențial din lume

 

 

31 January 2013