0-224-casescumpe.jpgUpdown Court , cea mai scumpa casa din lume scoasa la vanzare, este mai mare decat palatul regal al Elisabetei a II-a a Marii Britanii. Resedinta se afla pe un teren de 23 de hectare din Windlesham. Casa dispune de 103 camere, din care 22 sunt bai. In ultimii ani, Updown Court a tot ocupat primul loc in clasamentul celor mai scumpe case din lume. Resedinta dispune, printre altele, de heliport, sala de bowling, cinci piscine, un garaj subteran pentru opt limuzine si cinematograf cu 50 de locuri. De asemenea, casa e dotata cu un buncar special pentru refugiu, in caz de atentate.

ACASA LA AMBASADOR

Pe locul doi se afla ranch-ul Hala, din statiunea americana Aspen, in care a locuit printul saudit Bandar bin Sultan bin Abdul Aziz, fost ambasador al tarii sale in SUA. Casa, evaluata la 102,5 milioane de euro, are 5.200 de metri patrati si este cea mai scumpa resedinta din America.

DE LA HAINE LA CASE DE LUX

Locul patru este ocupat de casa unuia dintre fondatorii lantului de magazine de imbracaminte Tommy Hillfiger, Joel Horowitz. Acesta si-a scos resedinta la vanzare pentru suma de 75,9 milioane de euro. Pozitia a cincea este ocupata de o vila cu 64 de camere din Istanbul, Turcia, evaluata la 75,5 milioane de euro. Pentru 75,1 milioane de euro, orice persoana cu dare de mana poate achizitiona resedinta de lux aflata pe locul sase, din cartierul londonez Hampstead, construita de turcul Halis Toprak.

MANSARDA DE LUX

Pe pozitia a saptea in topul celor mai scumpe case scoase la vanzare se regasesc o vila din New York, cu terenuri de tenis si de golf, evaluata la 56,9 milioane de euro, si o resedinta din California. Locul noua in top este ocupat de o mansarda din New York, evaluata la 53,1 milioane de euro. Ultimul loc in topul celor mai scumpe 10 case din lume este ocupat de o resedinta de pe Coasta de Azur, al carei pret de vanzare este de 49,3 milioane de euro.

TRUMP VREA SA CASTIGE TRIPLU

Pe locul trei in topul celor mai scumpe case din lume, intocmit de revista Forbes, se afla una dintre resedintele multimilionarului american Donald Trump. E vorba de vila La Maison de L'Amitie, din Palm Beach, Florida. Resedinta este acum scoasa la vanzare de Trump pentru suma de 94,9 milioane de euro. Insa el a cumparat-o la licitatie, in 2004, si a platit pe ea doar 31,3 milioane de euro.

Sursa

2 martie 2007