Cei mai avuți oameni de afaceri de pe glob locuiesc în case care, pentru restul lumii, au prețuri indecente. IMOPEDIA.ro prezintă în continuare primele 10 poziții dintr-un top alcătuit de msn.com.

Mark Cuban - 15 milioane de dolari pentru 2.200 mp

Locuinţa lui Cuban este în inima Texasului, în Dallas. Patronul echipei de basket Dallas Mavericks ar face aproape orice pentru echipa sa, inclusiv să îi permită cunoscutului basketbalist Dennis Rodman să locuiască în casa de oaspeţi.

18201-phil-beverly-hills-home.jpgMichael Bloomberg -17 milioane de dolari pentru 700 mp

Una dintre locuinţele lui Michael Bloomberg este situată în Upper East Side, cartier exclusivist din New York. Impunătoarea casă a fost cumpărată în 1986, cu 3,5 milioane de dolari. Valoarea actuală este în jurul a 17 milioane de dolari.

Mogulul media devenit politician locuieşte în imensa vilă de cinci etaje în stilul Beaux-Arts atunci când este în Manhattan, dar este unul dintre multele locuri pe care Bloomberg le numeşte „acasă". Primarul New-York-ului deţine de asemenea şi o casă „la ţară" în Bermuda, care valoarează 10,5 milioane de dolari; o fermă în North Salem, N.Y., evaluată la 3,6 milioane de dolari; o casă în stil victorian în Londra, cu o valoare de 10 milioane de dolari; şi un apartament cu patru dormitoare în staţiunea de ski Vail, din Colorado.

Steve Jobs - 22 milioane de dolari pentru 450 mp

În 1984, co-fondatorul Apple a cumpărat un imobil istoric de 1.600 mp, Casa Jackling a Reînvierii Coloniale Spaniole. Cu toate că nu i-a plăcut prea mult la momentul respectiv (mofturile bogătaşilor!), Jobs a achiziţionat-o cu intenţia de a o demola şi construi altceva pe terenul respectiv, în Woodside, California. Aşa că imobilul a fost lăsat în paragină până în anul 2004, când proprietarul a primit autorizaţia de construcţie. Tocmai când acesta intenţiona să înceapă construcţiile pentru casa visurilor sale, O.N.G.-ul „Salvaţi-ne Moştenirile" a contestat în instanţă autorizaţia de construcţie şi a câştigat. Recursul a fost abia în 2009, când Jobs a reobţinut permisul de demolare. Conform presei, Steve Jobs plănuieşte să construiască o casă modestă, cu cinci dormitoare.

Costurile au fost împărţite, construcţia în sine costând „doar" 8,5 milioane de dolari. Restul sumei de 13,5 milioane de dolari s-a dus pe demolarea imobilului istoric.

Michael Dell - 22,5 milioane de dolari pentru 2.000 mp

Fondatorul şi preşedintele companiei Dell, locuieşte în Austin şi are cea mai scumpă construcţie din statul Texas. Uriaşa vilă are opt dormitoare, 21 de băi, piscine acoperite şi în aer liber, precum şi o panoramă unică asupra lacului Austin.

Oprah Winfrey - 50 milioane de dolari pentru 2.100 mp

Regina televiziunii americane a ajuns în presă când şi-a achiziţionat proprietatea, în 2001. Motivul pentru care a curs atâta cerneală, este că proprietatea nici măcar nu era la vânzare la momentul respectiv. Dar Oprah vrea, Oprah reuşeşte. Conacul în stil georgian pe care Oprah şi l-a dorit atât de mult are o panoramă deosebită, atât spre mare, cât şi spre munte.

Oprah Winfrey este, la vârsta de 55 ani, una dintre cele mai bogate şi influente vedete americane, cu o avere estimată de Forbes la 2,7 miliarde de dolari.

Bill Gates - 100 milioane de dolari pentru 1.000 mp

Casa este amplasată pe malul lacului Washington, lângă Seattle. A durat patru ani până la finisarea lucrărilor de construcţie a locuinţei visurilor lui Bill Gates. După cum era de aşteptat, proprietatea are dotări tehnologice de ultimă generaţie, cum ar fi sistemul audio aubacvatic. Moşia familiei Gates cuprinde 11 clădiri în total, incluzând şi un garaj subteran.

Bill Gates are în conturi aproape 56 miliarde de dolari, fiind clasat pe locul doi în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

Yuri Milner - 100 milioane de euro pentru 2.300 mp

Milner este un miliardar rus în vârstă de 50 de ani, fondator al Digital Sky Technologies şi co-acţionar al Facebook, Groupon şi Zynga. Recent, a ajuns în titlurile tabloidelor americane, când şi-a cumpărat ceea ce presa americană a denumit „mega-mansion", în zona Los Altos Hills, din California. Conform Wall Street Journal, a fost cea mai scumpă locuinţă uni-familială cumpărată în S.U.A. până acum. Castelul extravagant în stil francez este dotat cu piscine interioare şi exterioare, pivniţă pentru colecţia de vinuri şi o casă de oaspeţi de 510 mp. Şi mai mult, aceasta nu va fi reşedinţa permanentă a lui Milner.

Larry Ellison - peste 200 milioane de dolari investiţi în total pentru 750 mp

Larry Ellison, CEO al companiei Oracle, a cheltuit aproximativ 200 milioane de dolari pentru a-şi transforma căminul într-o moşie în stil japonez.

În 1995, Ellison a plătit 12 milioane de dolari pentru proprietatea de aproape 10 hectare în Woodside, California. A început renovările pentru a îi oferi un aer japonez, renovări care au durat 9 ani. Domeniul deţine o casă pentru oaspeţi, trei căsuţe de ţară, un gimnaziu şi un lac artifial de 2 ha. Se pare că nu i-a fost de ajuns latifundiarului, din moment ce tocmai şi-a achiziţionat o altă proprietate în California - „Golfuleţul Ariciului" - pentru care a plătit încă 43 milioane de dolari. Locuinţa, care iniţial fusese oferită la vânzare cu 75 milioane, deţine şi teren de golf.

Lakshmi Mittal - 128 milioane de dolari pentru 2.000 mp

Miliardarul a cumpărat în 2008 cea mai scumpă casă din Marea Britanie. Cu 12 dormitoare, vila în stil neo-georgian de patru etaje are cea mai râvnită adresă din Londra: Kensington Palace Gardens sau „Bulevardul Miliardarilor".

Lakshmi Mittal este directorul general al ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume.

Mukesh Ambani - 2 miliarde de dolari pentru o suprafață de peste 37.000 mp

Preşedintele companiei Reliance Industries, Mukesh Ambani, şi-a construit un zgârie-nori în Mumbai. Astfel, acesta a reuşit să fie pe locul întâi atât în topul celor mai scumpe locuinţe din lume, cât şi în topul celor mai spaţioase case. Ambani este al cincilea cel mai bogat om din lume, aşa că îşi permite un trai demn de cel al unui rege. Locuinţa, denumită „Antilia" (după o insulă de mit din Atlantic), este supranumită „Taj Mahalul Indiei în secolul 21". Sunt angajate 600 de persoane pentru a întreţine reşedinţa care conţine o sală de dans, piscine, studio de yoga şi o grădină suspendată care se întinde pe patru etaje.


13 May 2011