6.600 de hectare din zona metropolitană a Bucureştiului îşi caută un nou proprietar. În lipsa investitorilor de calibru, piaţa terenurilor este scoasă din amorţeală doar de tranzacţiile cu loturi mici, destinate locuinţelor individuale.

La kilometrul 18 al autostrăzii care leagă Bucureştiul de Piteşti se găseşte cel mai mare teren de vânzare din zona metropolitană a Capitalei.

Pentru cele 70 de hectare pe care le deţine, proprietarul cere circa 17,5 milioane de euro.

Topul celor mai mari suprafeţe este completat de un alt lot, de 50 de hectare, situat în dreptul kilometrului 13 al DN4, potrivit datelor furnizate la solcitarea „Adevărul" de către dezvolatorul Impact Developer&Contractor. Fiecare metru pătrat al acestei proprietăţi este evaluat de vânzător la patru euro.

Locul al treilea în clasament este ocupat de un teren de pe raza comunei Afumaţi, care nu a fost încă scos din circuitul agricol. De aceea, preţul solcitat pentru cei 370.000 de metri pătraţi este de aproximativ 10.000 de euro pe hectar. Tranzacţiile cu suprafeţe de asemenea dimensiuni sunt însă o raritate în piaţă.

Cea mai notabilă afacere de pe acest segment, din 2011, a fost reprezentată de cumpărarea de către Portland Trust a 20.000 de metri pătraţi în Pipera de la omul de afaceri George Becali. Patronul Stelei a obţinut, la începutul acestui an, 10 milioane de euro în schimbul terenului.


Sursa

19 iulie 2011