Bucureştiul nu se poate lăuda, ca alte capitale europene, cu suficiente spaţii verzi sau curăţenie. În schimb, dezvoltatorii imobiliare s-au înscris într-o cursă rapidă şi înalţă noi zgârâie-nori, în care oamenii de afaceri să îşi amenajeze biroul.

Jumătate din aceste clădiri înalte de birouri au fost ridicate în zona Piaţa Victoriei-Calea Victoriei. Pe locul al doilea, dacă ar fi să facem un top al aglomeraţiei de zgârâie-nori, se plasează zona Piaţa Unirii.

Predilecţia dezvoltatorilor pentru aceste zone ale Capitalei se explică şi prin calitatea şi compoziţia solului, care permit construirea de turnuri de birouri sau de alte clădiri de mari proporţii. Totuşi, dezvoltatorii trebuie să ţină cont şi de alte elemente pentru a avea succes.

Pentru ca investiţia să se dovedească rentabilă, imobilul trebuie să fie atât în proximitatea unor linii de transport în comun, de preferinţă metrou, cât şi a unor artere de acces importante. Având în vedere traficul supraglomerat din Bucureşti şi criza locurilor de parcare, în analiza sitului unde sunt construite turnurile de birouri este foarte important să se ţină cont de disponibilitatea dezvoltării parcărilor subterane. Conform normelor de funcţionalitate şi confort, un proiect de succes are nevoie de cel puţin un loc de parcare la fiecare 60 de metri pătraţi de spaţiu de birouri", se arată într-un studiu realizat de compania imobiliară Regatta.






Sursa

22 April 2010