Compania Jafco Holding Romania, acţionarul majoritar al fabricii Chimopar din Bucureşti, a decis scoaterea la vânzare a două loturi de teren care însumează 35,2 hectare, după ce în 2008 a respins oferta francezilor de la Vinci care intenţioneau să cumpere doar 7,2 ha pentru dezvoltarea unui parc de retail.

19696-chimopar_fddf11ae59.jpgTerenul Chimopar este cel mai mare lot scos la vânzare în Bucureşti în acest moment şi ar putea fi şi cel mai scump. La începutul lunii trecute, producătorul de vopsele Policolor-Orgachim a scos la vânzare 13,8 ha din platforma de pe Theodor Pallady, evaluată la începutul anului la 22 mil. euro (160 euro/mp). Tot pe bulevardul Pallady este şi terenul Chimopar, motiv pentru care ar putea fi evaluat la un preţ similar, rezultând o valoare de 56,3 mil. euro.

Consiliul de Administraţie al fabricii de materiale chimice a decis în 6 iulie publicarea unui anunţ de vânzare pentru două parcele de teren, cu o suprafaţă de circa 352.000 mp (260.000 mp şi 92.000 mp), lot aflat în patrimoniul Chimopar şi situat pe B-dul Pallady, nr. 50, Sectorul 3. Potrivit unui anunţ publicat astăzi de Bursa de Valori Bucureşti, ofertele de cumpărare se vor primi până în 26 iulie 2011.

În 2007, Jafco Holding anunţa că intenţionează să dezvolte, în parteneriat cu un consorţiu de bănci internaţionale, un proiect comercial estimat la 150 mil. euro pe o suprafaţă de 26 ha din platforma Chimopar. Un an mai târziu, acţionarii fabricii au respins vânzarea a doar 7,2 ha din teren către compania franceză Vinci, care ar fi urmat să dezvolte un proiect imobiliar din care producătorul de substanţe chimice să deţină 50%. Atunci, preţul unui metru pătrat de teren în zona Pallady ajungea la 500 euro.

Jafco Holding deţine 78,3% din capitalul Chimopar - fosta Întreprindere Chimică Dudeşti - , firmă listată la Bursa de Valori Bucureşti. Jafco Holding este controlată la rândul ei de Jaffal Imad, cetăţean libanez născut în Guineea, cu o participaţie de 93,4% din acţiuni. Jaffal Imad este, totodată, directorul general şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Chimopar.



Sursa

13 July 2011