O clădire din Rusia, construită în centrul financiar al Moscovei de miliardarul rus Igor Kesaev, a depăşit clădirea Shard din Londra şi a devenit cel mai înalt zgârie-nori din Europa.

27801-msttu_31747200.jpgTurnul Mercury City, construit în centrul financiar al Moscovei de miliardarul rus Igor Kesaev, a depăşit clădirea Shard din Londra şi a devenit cel mai înalt zgârie-nori din Europa.

Mercury City a atins înălţimea maximă, de 339 metri, cu 29 de metri peste Shard. Informaţia urmează să fie anunţată joi de compania Mercury Development, potrivit unei invitaţii de presă, potrivit Bloomberg.

Clădirea de 70 de etaje va fi finalizată în acest an.

Kesaev a acumulat o avere de 1,8 miliarde de dolari în sectorul retailului cu produse alimentare şi din tutun. Miliardarul este unul dintre cei câţiva investitori care au început să construiască zgârie-nori în Moscow City, centrul financiar al capitalei ruse.

Nu toate planurile anunţate pentru construcţia de zgârie-nori în Moscova au avut acelaşi succes, potrivit Bloomberg.

Miliardarul Chalva Tchigirinski a renunţat, din cauza crizei financiare, la planul de a construi un turn de 612 metri, în timp ce Serghei Polonski, care a construit Federation Tower în Moscow City, a pierdut mai multe proiecte imobiliare din cauza datoriilor la bănci.

Costurile finale ale Mercury City ar putea fi de 350 milioane de dolari, potrivit companiei Knight Frank. Clădirea are 90.000 de metri pătraţi de spaţiu pentru birouri, dar şi apartamente de locuit care însumează 20.000 de metri pătraţi.

 

Sursa

1 noiembrie 2012