Un miliard de euro, atât va investi un dezvoltator imobiliar chinez în construcţia celui mai înalt complex rezidenţial european. Clădirea va fi dezvoltată pe un teren situat în  Londra.

30767-poza.jpgCu o înălţime de 205 metri (62 etaje), proiectul Dalian Wanda va fi ridicat pe malul de sud al Tamisei, în amonte de Palatul Westminster şi va cuprinde atât apartamente, cât şi un hotel.  

„Dezvoltatorii chinezi mai mari trebuie să se extindă pe plan internaţional, deoarece operaţiunile locale sunt limitate de legislaţia care îngrădeşte tranzacţiile imobiliare cu spaţii rezidenţiale. Pe deasupra, au suficienţi bani”, declară un analist chinez.

Pe lângă investiţia din Londra, compania chineză intenţionează să construiască hoteluri de lux în zece oraşe din întreaga lume.

Londra a devenit tot mai interesantă pentru investitorii străini. Odată cu deprecierea lirei sterline, miliardarii din ţări precum Rusia, Malaezia sau China au decis să investească în capitala britanică, achiziţionând sau dezvoltând proprietăţi.

Totodată, dezvoltatorii din China aleg să investească în afara ţării pentru a profita de cererea mare pentru proprietăţi, venită din partea chinezilor bogaţi care călătoresc sau locuiesc peste hotare. Statisticile arată că, numai în ultimul an, numărul milionarilor din China a crescut cu 4%, ajungând la 2,8 milioane.

Consumul chinez, în special cel de lux, trece printr-un boom”, a declarat miliardarul Wang Jianlin.

ABP Holdings Group, un alt dezvoltator imobiliar chinez, a încheiat în luna mai un acord cu autorităţile londoneze pentru a transforma o proprietate de 14 hectare aflată în zona de est a Londrei în cel de-al treilea cartier financiar al oraşului, după City of London şi Canary Wharf.

Companiile SP Setia şi Sime Darby, din Malaezia, au preluat în luna iulie a anului trecut zona Battersea Power Station din Londra, pentru 400 milioane lire.

Grupul Vanke, cel mai mare dezvoltator imobiliar din China, a semnat în februarie un acord cu Tishman Speyer Properties, proprietarul Rockefeller Center New York, pentru dezvoltarea unor ansambluri rezidenţiale în San Francisco.

 

CITEȘTE ȘI: România nu se mai află pe harta imobiliară a Europei şi ar putea fi invadată de investitori asiatici

 
 
 
 
 

19 June 2013