Mexicanul Carlos Slim, care i-a surclasat pe Warren Buffet şi Bill Gates în topul celor mai bogaţi oameni din lume, având o avere de 53,5 miliarde de dolari, a cumpărat proprietatea Duke-Semans din New York pentru care a plătit 44 de milioane de dolari.

Conacul cu pricina fusese scos la vânzare încă din luna ianuarie de Tamir Sapir, fost taximetrist care a ajuns regele fertilizărilor.

Acesta cerea, la începutul anului, 50 de milioane de dolari pentru palatul despre care se spune că ar fi ultima casă particulară de pe cunoscutul bulevard Fifth Avenue.

Însă Carlos Slim a reuşit să obţină o reducere de 6 milioane de dolari, după ce a negociat direct cu Tamir Sapir, anunţă www.luxist.com, care citează Wall Street Journal.

Sapir a achiziţionat clădirea de importanţă istorică Duke-Semans, care are şapte etaje, în 2006 cu 40 de milioane de dolari.

Clădirea a fost construită în 1901, are suprafaţa de peste 1850 mp şi este situată vizavi de Muzeul Metropolitan de Artă. În prezent, zona de locuit se întinde pe 5 etaje şi cuprinde 12 dormitoare, 14 băi şi 11 şeminee, în timp ce la subsol se află un cabinet medical, iar la ultimul etaj - un penthouse duplex.

29 July 2010