Averea cumulată a celor mai bogaţi 40 oameni din lume se ridică la aproape 1.060 miliarde dolari, după ce în urma cotaţiilor la bursă de săptămâna trecută a mai crescut cu 7,2 miliarde dolari, notează Bloomberg. Liderul clasamentului este, în continuare, mexicanul Carlos Slim Helu, a cărui avere este cu peste 10 miliarde dolari mai mare faţă de cea a lui Bill Gates, clasat pe locul doi.

25993-milionari.jpgProblemele economice şi financiare globale nu par să ajungă oamenii ale căror averi se măsoară în miliarde. Indicele Miliardarilor realizat de Bloomberg arată că averile celor mai bogaţi afacerişti ai planetei sunt în creştere, suma totală fiind mai mare cu 7,2 miliarde dolari faţă de săptămâna anterioară.

Cei mai bogaţi oameni din lume, conform Bloomberg Billionaires Index:

  • Carlos Slim Helu (Mexic) – 74 miliarde dolari
  • Bill Gates (SUA) – 63,6 miliarde dolari
  • Warren Buffet (SUA) – 45,5 miliarde dolari
  • Amancio Ortega Gaona (Spania) – 44,8 miliarde dolari
  • Larry Ellison (SUA) – 40,3 miliarde dolari

Lucrurile rămân neschimbate între primele două poziţii – averea miliardarului mexican implicat în industria telecomunicaţiilor a urcat cu 308,5 milioane dolari, iar cea a fondatorului Microsoft cu 130,2 milioane dolari. În schimb, surprizele continuă în ceea ce priveşte locurile trei şi patru. Locul al treilea a fost recâştigat de magnatul american Warren Buffett, ce pierduse această poziţie în favoarea spaniolului Amancio Ortega Gaona, fondatorul grupului Inditex. În timp ce averea lui Buffett s-a apreciat cu 132 milioane dolari, averea lui Ortega a scăzut cu peste 733 milioane dolari într-o singură săptămână, după ce acţiunile grupului spaniol au scăzut vineri cu 1,8%.

Indexul Miliardarilor realizat de Bloomberg măsoară averile celor mai bogaţi oameni din lume în urma analizei pieţei şi a schimbărilor economice raportate de Bloomberg News. Cifrele sunt actualizate în fiecare zi lucrătoare şi afişate în dolari americani.

CITEȘTE ȘI: Miliardarul american care vrea să ridice un Las Vegas în Europa şi-a început cariera ca vânzător de ziare


13 August 2012