Chiar daca anunturile cu bunuri scoase la licitatie de banci pentru ca proprietarii nu si-au mai platit ratele lunare sunt urmarite mai degraba de vanatorii de chilipiruri, pentru ca preturile pot fi cu pana la 25% mai mici decat valoarea de piata a bunului respectiv, din ofertele institutiilor de credit nu lipsesc nici case si terenuri pe care acestea incearca sa le vanda cu cateva milioane de lei.

Cea mai scumpa proprietate scoasa la vanzare este o locuinta de peste 300 de metri patrati, cu doua etaje plus mansarda, situata in sectorul 1 din Bucuresti. Casa are un teren aferent de 135 de metri patrati si este scoasa la licitatie de OTP Bank pentru 4,1 milioane de lei (echivalentul a 987.000 de euro).

Si grecii de la Banca Romaneasca incearca sa vanda o casa la Sibiu cu cu 2,3 milioane de lei (circa 550.000 de euro), locuinta fiind compusa din demisol, parter, etaj si mansarda. Licitatia are loc chiar la sfarsitul acestei saptamani.

Si BCR are de vanzare trei locuinte pe care incearca sa le vanda cu sume mai mari de un milion de lei. Acestea sunt situate in Brasov, Braila si Bistrita si au suprafete de cateva sute de metri patrati si pana la opt camere. Preturile sunt cuprinse intre 1,3 si 1,8 milioane de lei. Bancile au in oferte si spatii comerciale sau de productie cu preturi de sapte cifre.




Sursa

22 April 2010