Ieftinirile resimţite în anii de criză au însemnat o oportunitate atât pentru cei cu bugete generoase, cât şi pentru cei care visau la o locuinţă situată într-o zonă pe care nu şi-o permiteau. În orice caz, achiziţiile sunt mult mai uşor de făcut acum, chiar dacă piaţa imobiliară pare să se redreseze la nivel mondial. În Dubai, una dintre cele mai fierbinţi zone imobiliare din întreaga lume, vilele se tranzacţionează puternic datorită preţurilor încă foarte mici.

25187-dubai2.jpgPentru cei care au planuri de achiziţii în Dubai, nu a existat un moment mai potrivit. Preţurile au căzut până la un nivel aproape imposibil, iar acum se simte o tendinţă de revenire. Unii proprietari îndrăznesc deja să scumpească cu câteva procente, dar tranzacţiile se fac chiar şi aşa. Per ansamblu, preţul vilelor a rămas cu 25% mai mic decât înainte de criză. Iar un asemenea discount îi convinge pe mulţi dintre clienţi să cumpere case, în detrimentul apartamentelor.

„La începutul anului, vânzările de locuinţe au revenit în Dubai la nivelul de dinaintea crizei mondiale. În intervalul cuprins între aprilie şi martie 2012, au fost vândute cu 3% mai multe vile decât în trimestrul trei al anului 2008. În schimb, preţurile au rămas cu 25% sub valoarea celor din vremurile de glorie”, arată un raport Jones Lang LaSalle.

Pentru că Dubaiul este prin excelenţă o zonă elitistă, clienţii sunt în general cei care cumpără imobile de calitate, din cartierele de prestigiu. Anul trecut, cel mai căutate au fost locuinţele din Downtown Dubai şi Dubai Marina.

CITEȘTE ȘI Proprietarii de vile, primii care ies din criză

 

7 June 2012