Cea mai inalta cladire din lume, inaugurata in Dubai, nu va salva economia emiratului din Golf. Oficialii spera ca aceasta gigantica cladire le va lua ochii actionarilor si ii va face sa uite datoriile uriase in care este cufundat orasul arab. Slabe sanse.

sursa:iasos.comAnalistii economici citati de Forbes avertizeaza ca acest zgarie-nori ar putea deveni doar un esec financiar spectaculos.

Mamutul de metal si sticla nu va afecta decat tangential situatia economica din Dubai. Este o lovitura de PR, desigur, dar problemele imobiliare si economice ale orasului sunt prea mari pentru a putea fi rezolvate cu o investitie de genul acesta, oricat de mareata ar fi.

De la inaltimea celor 800 de metri, viziunea asupra pietei imobiliare din Dubai este destul de sumbra. Preturile la apartamente in Burj, cladire care apartine dezvoltatorului Emaar Properties, au scazut cu aproape 50% fata de cele estimate in 2008.

"Probabil ca pretul mediu va scadea pana la 50-60 de dolari pe metrul patrat", spune Saud Masud, un analist imobiliar din Dubai.

Sursa

6 January 2010