Târgul Naţional Imobiliar este cel mai amplu eveniment de acest fel, de la începutul anului până acum. Mii de locuinţe sunt scoase fie la vânzare, fie la închiriere, la standurile expozanţilor. De asemenea, este acoperită atât nevoia clienţilor din Bucureşti, cât şi a celor din ţară. Toate ofertele pot fi analizate începând de azi şi până duminică, în locaţia tradiţională deja pentru TNI: sala Unirea de la Palatul Parlamentului.

24984-tni.jpgTârgul Naţional Imobiliar a adunat, în acest sfârşit de săptămână, atât proiectele deja cunoscute publicului, cât şi considerabil de multe nume noi, proiecte anunţate în premieră cu ocazia evenimentului. De remarcat este numărul important de ansambluri rezidenţiale noi construite după standardele impuse de criză: suprafeţe nu foarte generoase, dar preţuri accesibile unei largi categorii de clienţi. Un exemplu elocvent îl reprezintă apartamentele cu două camere, la preţul de 53.000 euro, situate în zona Plevnei din Capitală.

„Apartamente Rădăcini este un ansamblu croit după programul Prima Casă, care respectă toate cerinţele cumpărătorilor de pe acest segment de piaţă: două camere, cu suprafeţe utile de 40-50 mp, în zonă centrală, care dispune de toată infrastructura urbană: lângă un hipermarket, cu staţii de autobuz la scară, foarte aproape de metrou şi de două parcuri mari ale Capitalei: Parcul Operei şi Cişmigiu. În cazul în care ai nevoie de asistenţă medicală de urgenţă, la un colţ de stradă se află un spital de stat, Witing, iar la altul - un centru medical privat. Ca să nu mai vorbim de numeroasele grădiniţe şi şcoli de stat şi private, existente în imediata apropiere”, spune Alexandru Petrescu, reprezentantul proiectului, care este prezentat în premieră la TNI.

Un alt complex rezidenţial care nu este un client clasic al târgurilor de profil este Med Residence. Acesta este situat tot în oraş, foarte aproape de centru, vis-a-vis de mallul din Vitan. De data aceasta însă, preţul nu se mai încadrează aşa de uşor în cel impus de programul Prima Casă.

„Pentru primii trei clienţi care vor cumpăra în cadrul târgului, avem o ofertă specială de preţ: 1.100 euro/mp. Apartamentele sunt cu două şi trei camere, iar suprafeţele pornesc de la 83 mp. Blocurile sunt înalte, au 11 etaje, dar pentru a spori confortul locatarilor, ele sunt dotate cu două lifturi”, subliniază reprezentanţii complexului.

Vizitatorii pot analiza oferte pentru mobilă pe comandă, sisteme de încălzire şi materiale ecologice

La târg nu sunt numai marii dezvoltatori, ci şi constructori mici, agenţii imobiliare şi instituţii financiare. De altfel, finanţarea este una dintre cele mai mari probleme ale momentului, pentru cei mai mulţi dintre cei care vor să cumpere o locuinţă.

„Sunt foarte puţini clienţii care dispun de întreaga sumă pentru a cumpăra o locuinţă. Mulţi dintre ei, chiar dacă au banii, nu se simt confortabil în a-i da pe toţi deodată. Tocmai de aceea, cei care vor să achiziţioneze o locuinţă au nevoie de finanţare, într-o măsură mai mare sau mai mică. Noi suntem aici pentru a le arăta care sunt cele mai bune soluţii financiare personalizate”, arată oficialii Leumi Bank.

Iar pentru a-şi face o idee despre ce cheltuieli mai pot apărea după achiziţia locuinţei, vizitatorii de la TNI pot analiza şi oferte pentru sisteme de încălzire a locuinţelor, aparate de filtrare şi purificare a apei, precum şi instrumente de a-ţi transforma locuinţa într-una ecologică şi economică.

CITEȘTE ȘI Prima Casă 4: cel mai bun vânzător de credite, din teama că ar putea fi ultima ediţie


25 May 2012