În ce priveşte vacanţele, românii sunt mai chibzuiţi, mai ales dacă este vorba de un concediu în străinătate. Aşa că aleg cu mare atenţie hotelurile şi destinaţiile unde vor să plece, caută din timp oferte şi renunţă la serviciile opţionale. Cele mai solicitate destinaţii sunt în această perioadă Turcia, Grecia şi Bulgaria.

sursa foto:http://www.desprecopii.comRomânii nu mai aleg ca în anii anteriori destinaţiile exotice scumpe sau sejururi de două-trei săptămâni. Turcia este campioană la vânzări anul acesta, s-au cumpărat în special pachetele cu early booking, susţin reprezentanţii agenţiilor de turism. Serviciile de calitate oferite de turci şi preţurile foarte bune i-au tentat pe români.

"Turiştii sunt mai prudenţi în 2010 spre deosebire de 2008, când trebuie să-şi cumpere o vacanţă. Studiază preţurile, căută un bun raport calitate-preţ, sunt atenţi cum îşi gestionează bugetul. Aleg hoteluri de patru şi cinci stele, la fel ca în anii trecuţi care le asigură confort şi servicii de calitate, însă renunţă la unele servicii opţionale. În această perioadă, de exemplu sunt la mare cerere ofertele cu early booking pentru Antalya" ne-a declarat Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours. Cine îşi cumpără până la sfârşitul lunii un sejur la un hotel de cinci stele din Antalya plăteşte cu 15% mai puţin decât tariful standard care porneşte de la 439 Euro/pers. Sunt incluse şapte nopţi de cazare cu all inclusive şi transport cu avionul.
Grecia oferă şi ea vacanţe potrivite pentru o perioadă în care puţini îşi permit să mai cheltuiască mii de euro pe un concediu.

"Banii alocaţi vacanţei variază de la 139 Euro pentru două persoane în Riviera Olimpului la Paralia Katerini (pentru 7 nopţi cazare la Vila Cronos şi transport cu autocarul) la 500 - 600 de euro pentru turiştii care aleg hoteluri de cinci stele din Zakynthos, Santorini, Rhodos. Vilele sunt alese în special de turiştii care au un buget redus pentru vacanţă, iar hotelurile de cei cu bugete medii şi mari. Sunt cereri atât pentru vacanţele cu zbor charter, cât şi pentru vacanţele cu autocarul şi cele inidividuale" susţine Cristina Molfea, manager departament extern Christian Tour.

Bulgaria se regăseşte şi ea pe lista românilor care vor să-şi petreacă concediul în străinătate. Serviciile vecinilor de la sud i-au fidelizat pe mulţi români care aleg litoralul bulgăresc. Mult mai îndepărtată decât Turcia, Grecia şi Bulgaria, Spania este o altă destinaţie preferată de românii care îşi perimit un concediu în afara ţării.

"Cei care aleg Spania plătesc aproximativ 600-700 Euro/pers. Sistemul de masă all inclusive este ales pentru Antalya, unde resorturile sunt adevărate oraşe din care nu lipsesc magazinele şi locurile de distracţie. Pentru Grecia şi Spania predominant este regimul de masă mic dejun sau demipensiune, pentru în aceste destinaţii sunt numeroase obiective de vizitat, iar viaţa de noapte este foarte activă" afirmă Adriana Goicea, manager Prompt Service Travel.

 



21 May 2010