În weekend se deschide o expoziţie de case noi low cost. Specialiştii avertizează că preţul mic de azi poate aduce probleme în viitor şi îi sfătuiesc pe clienţi să ceară informaţii detaliate.

Garsoniere noi de 25.000 de euro, apartament de două camere cu 50.000 de euro, plus reduceri pentru mobilier - târgul de imobiliare care se deschide astăzi la Palatul Copiilor din Capitală îşi întâmpină clienţii cu cele mai ieftine oferte de locuinţe noi de pe piaţă.

Project Expo low cost îşi va ţine porţile deschise până duminică.

Specialiştii îi avertizează pe cei interesaţi de achiziţia unei case că "ieftin" poate presupune o serie de surprize neplăcute, aşa că vizitatorii ar trebui să verifice ofertele cu multă atenţie.

Posibile capcane

Infrastructura. Una dintre probleme o poate constitui infrastructura deficitară. "Sunt zone în care drumurile nici măcar nu sunt asfaltate, sunt de pământ sau pavate cu pietre", spune analistul Radu Zilişteanu.

În plus, locuinţele sunt deseori departe de mijloacele de transport în comun. Faptul că sunt în zone îndepărtate poate însemna şi posibilităţi de intervenţie reduse în vederea efectuării diverselor reparaţii necesare.

Canalizarea este un alt aspect care poate cauza probleme în viitor. Cu cât ansamblul e mai departe de oraş şi a presupus o reţea mai lungă pentru racordarea de utilităţi, cu atât există riscul ca acestea, făcute de mântuială, să cedeze chiar în câteva luni de utilizare.

Finisaje. Un preţ mic poate presupune şi finisaje de calitate îndoielnică. "Se poate întâmpla ca la un moment dat să cadă bucăţi din tencuială sau să apară igrasie", avertizează Zilişteanu.

INTERVAL

Expoziţia de case va fi deschisă până duminică

Târgul de imobiliare Project Expo low cost va fi deschis de vineri până sâmbătă, în intervalul 10.00-18.00 şi duminică, între orele 10.00 şi 17.00. Evenimentul are loc la Palatul Copiilor din Capitală şi reuneşte 40 de expozanţi - atât dezvoltatori, cât şi consultanţi din domeniul imobiliar. Intrarea este gratuită.


Sursa

16 July 2010