Programul de reabilitare se impiedica de trei mari probleme: furnizorii de materiale de constructii se plang ca nu sunt platiti la timp, primariile afirma ca se dueleaza constant cu asociatiile de proprietari, iar reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei se plang la randul lor de calitatea constructiilor.

O lupta titanica intre primarii si asociatiile de proprietari

FOTO:wall-street.roDaca in 2008 au fost reabilitate termic 82 de blocuri, cu circa 2.000 de apartamente, tinta Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL) pentru anul 2009 este de 1.200 de blocuri, cu peste 50.000 de apartamente.

"Principala disfunctionalitate pe care o intampina programul de reabilitare termica este relatia cu asociatiile de proprietari.

De asemenea, au fost constructori care nu au respectat normele contractuale", a declarat Gheorghe Popescu, director al directiei pentru locuinte din cadrul MDRL, in cadrul unei conferinte organizata de Agentia pentru Inovatie si Dezvoltare Durabila SenterNovem din Olanda, in colaborare cu firma Business Development Group.

Opinia sa a fost impartasita si de primarul Gheorghe Botarca, primarul orasului Topoloveni, care afirma ca intre adminsitratia locala a orasului si asociatiile de proprietari este o lupta titanica, in duel continuu pentru ca acestea din urma sa accepte sa intre in program. In Topoloveni,12 blocuri, cu peste 600 de apartamente, au fost inscrise in acest an in programul de reabilitare termica.

11 December 2009