Mitul rambursării anticipate prezentat zilele trecute pe canalele IMOPEDIA.ro, a atras foarte multe dezbateri și venim cu noi informații valoroase pentru cei ce doresc să-și ia un credit.

Valentin Anghel (CEO - AVBS Credit) și Razvan Muntean (CEO - imopedia.ro) au adus în discuție noi scenarii ce reflectă faptul că o rambursare anticipată poate fi și mai eficientă dacă se iau în calcul câteva elemente de bază.

114.000 lei câștigi dacă faci creditul pe 25 de ani, în loc de 30 de ani, pentru doar 100 de lei în plus la rată.

1️⃣ Dacă ai în vedere să faci o rambursare anticipată din primele luni ale creditului, vezi dacă nu cumva poți să diminuezi suma împrumutată cu acea valoare și să diminuezi corespunzător perioada. Conform primului material publicat zilele trecute, cu siguranță ieși mai bine financiar.

2️⃣ Dacă ești cu un credit în derulare și vrei să faci o rambursare anticipată, vezi dacă mai întâi poți negocia dobânda băncii și abia apoi să faci rambursări anticipate. Eficiența este mult mai mare!

3️⃣ Înainte de a începe creditarea, cere simulare pentru mai multe perioade și ia cea mai bună decizie pentru tine. De exemplu, decât să faci un credit de 300.000 lei pe 30 de ani, cu o rata de 2440 lei, poate îți este convenabil să dai lunar câte 100 lei în plus și prin diminuarea perioadei la 25 de ani, câștigi la final aprox. 114.000 lei. Adică o crestere a ratei cu 4% (100 lei), te poate salva de aprox. 13% din valoarea rambursata la final (114K lei), precum și de 5 ani de stres cu creditarea.

12 March 2024