Târg imobiliar fără oferte speciale nu s-a mai pomenit pentru că indiferent că e criză sau nu, promoţiile atrag atenţia. Project Expo, primul târg imobiliar din acest an a adunat şi el o serie de discounturi de preţ şi oferte speciale.

17110-poza-presa-2.jpgCea mai mare reducere de preţ ajunge la 15.000 euro. Şi totuşi, discounturile nu mai sunt la fel de generoase pe cât erau la târgurile trecute.

Târgurile sunt întotdeauna cele mai bune motive de reduceri pentru cei care vând locuinţe. Mii de potenţiali clienţi într-un singur loc, precum şi concurenţa din toate direcţiile îi fac pe expozanţi să afişeze reduceri de preţ sau oferte speciale. Acestea sunt menite să îi convingă pe clienţii care le intră în stand că nu are rost să se mai uite şi în altă parte. Totul duce la o licitaţie inversă, care se traduce uneori în reduceri de câteva zeci de mii de euro sau chiar maşini incluse în preţul casei.

„Cât de importante sunt aceste promoţii pentru un târg? Sunt cele mai importante, lumea vine oriunde sunt promoţii. O promoţie de 15.000 euro sunt convins că o să ofere dezvoltatorului respectiv un număr mare de cereri." a declarat pentru imopedia.ro Sorin Săraru, organizator târg Project Expo.

Anul acesta însă, dezvoltatorii nu au mai fost la fel de generoşi ca anul trecut. Cea mai mare reducere o au cei de la South Pacific, pentru două dintre proprietăţile companiei.
• Vilele din complexul Sidney costă 115.000 euro, de la un preţ iniţial de 130.000 euro
• Ofertă specială la închirierea unei vile în complexul Brooklands, de la 2.000 euro lunar la 1.700 euro/lună

„Am simţit semne de dezmorţire pe piaţa imobiliară şi am considerat că este cazul să încurajăm achiziţia de locuinţe sau închirierea acestora. Un târg este întotdeauna un bun motiv să venim cu oferte proaspete.", declară Mona Ardelean, reprezentant South Pacific.

O altă ofertă specială vine de la Greenfield - un discount de 10% pentru apartamentele expuse.
• O garsonieră costă astfel 61.000 euro
• Un apartament de două camere costă 87.000 euro
• Un apartament de trei camere costă 101.000 euro

Toate locuinţele de la Greenfield au locul de parcare inclus în preţ.

Vitan Residence a venit la târg cu un discount de 5% la preţul standard. Acesta este de 1.000-1.200 euro/mp. De asemenea, dezvoltatorii proiectului spun că aceia dintre clienţi care semnează contractul la târg vor primi bucătăriile mobilate şi utilate în momentul predării locuinţei.

Tot un discount de 5% oferă şi Conacul Castanilor, un ansamblu rezidenţial din Buftea.
• Garsonierele de acolo costă la târg 41.800 euro + TVA 5%
• Două camere costă 59.000 euro + TVA 5%
• Trei camere costă 74.3000 euro + TVA 5%

Există însă şi persoane care privesc cu scpeticism politica de discounturi pe care o adoptă expozanţii la târguri.

„Pentru imaginea târgului promoţiile sunt importante, pentru dezvoltatorii pot fi contraproductive pentru că pot scoate în evidenţă o fragilitate financiară, o dorinţă puternică de recuperare rapidă a banilor sau pe de altă parte arată că se poate vinde mai ieftin. Totodată, poate să arate că dezvoltatorii au mers pe un preţ prea ridicat" este de părere Sorin Roşu, dezvoltator imobiliar Red House 2.

Metropolitan Residence oferă o reducere de 5.000 euro în cazul apartamentelor cu trei camere şi 85 mp. Astfel, preţul ajunge la 70.000 euro. La două camere în acelaşi ansamblu, reducerea este de 2.000 euro, preţul final ajungând astfel la 55.000 euro. Preţurile includ TVA şi loc de parcare.

Chiar şi organizatorii au venit cu oferte pentru vizitatori - o excursie la Paris pentru cei care trag lozul norocos. Oficialii Project Expo se aşteaptă ca 4000-5000 vizitatori să ajungă în acest final de săptămână la Sala Palatului pentru a consulta ofertele târgului. Pentru cei care nu pot ajunge la Sala Palatului, organizatorii au pus la dispozitie o versiune online a targului

 

 

18 March 2011