In ultimii trei ani, fondul sud-african New Europe Property Investments (NEPI) a cumparat proprietati imobiliare in Romania in valoare de aproape 135 milioane de euro, parcurile de retail fiind in topul preferintelor.

Martin Slabbert, managing director al NEPI, a vorbit intr-un interviu acordat Wall-Street, despre planurile companiei pentru 2010.

sursa:wall-street.roMartin Slabbert are 38 de ani si de cinci ani traieste in Romania. Initial a lucrat pentru compania de consultanta Deloitte, iar din 2007 face parte din conducerea fondului de investitii NEPI. Despre el considera ca "nu e nimic interesant de spus", insa vorbeste cu entuziasm despre planurile fondului pentru anul in curs. De curand, NEPI are si un nou sediu, tot in zona Baneasa, in aceeasi cladire cu Ceresit si Henkel.

Pe piata locala, NEPI a cumparat 18 proprietati in diferite orase ale tarii, in care se afla sucursalele de judet ale bancii Raiffeisen, patru proprietati imobiliare detinute de Flamingo in Bucuresti, Iasi, Bacau si Brasov, European Retail Park Braila si, cea mai noua tranzactie anuntata, locatiile Auchan si Bricostore din Pitesti.

Wall-Street: Cum ati descrie ultima tranzactie, cea prin care ati cumparat o parte a proiectului Iris Shopping Center Pitesti?

Martin Slabbert: A fost o tranzactie care a inceput in luna iunie 2009, relatia noastra cu vanzatorul (n.r: Avrig 35) nefiind una noua. Strategia NEPI este sa achizitioneze proiecte dominante pe o anumita piata, iar in Pitesti sunt doar trei parcuri de retail finalizate. Cred ca Iris Shopping are cea mai buna locatie si, in plus, are o zona de food court si un hipermarket, ingredientele de baza pe care le cautam in proiectele vizate.

Wall-Street: De ce nu ati cumparat si galeria comerciala din Pitesti si ati optat doar pentru locatiile Auchan si Bricostore?

Martin Slabbert: Nu am cumparat si galeria comerciala pentru ca mai sunt cateva lucruri de facut inainte. Avem insa la dispozitie un an in care putem decide daca o vom achizitiona sau nu.

Wall-Street: Ce sanse sunt sa inchideti cele doua tranzactii incepute cu BelRom, pentru parcurile de retail din Bacau si Focsani?

Martin Slabbert: Nicio sansa. Discutiile au fost oprite in urma procesului de due dilligence (n.r: audit juridic si financiar).

 

 

Sursa

18 March 2010