"Locuinţele cu adevărat luxoase sunt pentru oamenii care stau pe iaht, nu pentru oamenii care se duc la serviciu", răspunde, scurt şi la obiect, Victor Căpitanu, partener la casa de investiţii Capital Partners.

Până acum, explică el, dezvoltatorii au utilizat sintagma de „locuinţe de lux" - în general apartamente - pentru aproape orice proiect cu finisaje de calitate şi preţuri pe măsură, indiferent de zona în care era construit.

Pe timp de criză însă, dar poate şi în contextul în care piaţa şi pretenţiile clienţilor acestui segment au evoluat, luxul în materie de real estate capătă o altă conotaţie.

"Lux înseamnă în primul rând o zonă", mai spune Victor Căpitanu, în opinia căruia o zonă precum Pipera a încetat să mai fie de lux în momentul în care au început să se construiască acolo şi blocuri. Fără a mai vorbi de faptul că infrastructura lasă în continuare de dorit, astfel încât cu greu ai putea dezvolta aici un proiect de case sau apartamente care să respecte o definiţie de manual a luxului rezidenţial.

Care sunt, atunci, zonele preferate de cumpărătorii care îşi permit să scoată din buzunar câteva sute de mii de euro pentru un apartament şi, implicit, de dezvoltatorii acestora? Primăverii, şoseaua Nordului- Herăstrău, Dorobanţi‑Capitale, Kiseleff, Victoriei, Cotroceni, Grădina Icoanei, răspund, la unison, Căpitanu şi Bogdan Voica, Managing Partner la John Taylor, companie de consultanţă dedicată în exclusivitate rezidenţialului şi birourilor de lux.




Sursa

23 April 2010