Oferta de bunuri aflate in executare silita de catre banci a inceput sa se diversifice, si pe langa clasicele apartamente si terenuri, bancile scot la vanzare si "maruntisuri" precum utilaje industriale de lipit sau masini de tencuit. Intre timp, marile proiecte imobiliare raman la adapost, bancherii preferand sa amane cat mai mult acest moment critic, de teama pierderilor pe care le-ar putea suferi.

sursa:dailybusiness.roPrintre cele mai inedite bunuri scoase la vanzare de banci se numara un utilaj de lipit sensibil al firmei Antrepriza de constructii si montaj Vanju Mare din judetul Mehedinti. Acesta va fi scos la licitatie saptamana viitoare la un pret de pornire de 2.000 euro, de catre Raiffeisen Bank. Tot Raiffeisen va scoate la licitatie in aprilie o masina de tencuit si transport mortar a firmei gorjene Interaxa, pentru 5.000 euro.

La randul sau, Alpha Bank executa un autoturism Citroen C5 din 2001. Masina va fi scoasa la licitatie pentru 4.000 euro si apartine unui sucevean care are un credit restant de 12.000 euro si de plata penalitati de intarziere de inca 10.000 lei.

Intre timp, bancile cauta solutii pentru dezvoltatorii imobiliari care au probleme cu rambursarea creditelor, ca urmare a scaderii veniturilor sau a opririi proiectelor.



Sursa

22 March 2010