Pe masura patrunderii companiilor rusesti pe piata croata, oamenii cu bani din Rusia si, fireste, oligarhii s-au lansat intr-o adevarata cursa pentru achizitia de vile in zonele de coasta.

25764-ce-mai-cumpara-oligarhii-rusi-a9383.jpgIn ultimul timp, scrie presa de la Moscova, miliardarii rusi manifesta un interes tot mai sporit pentru statiunea Dubrovnik, din sudul Croatiei. La mijlocul anilor 90, preferintele bogatilor rusi se indreptau spre vilele din nord-estul tarii.

Potrivit publicatiei Croatian Times, miliardarii rusi cauta in Croatia clima moderata, o mare curata si ospitalitatea localnicilor.

Printre superbogatii rusi care au devenit deja proprietari de resedinte in Croatia se numara Mihail Fridman, locul trei in topul celor mai instariti cetateni ai Rusiei si care si-a construit averea din afaceri in sectorul petrolier si in cel bancar.

Viktor Vekselberg, pozitia 16 in clasamentul bogatasilor rusi, detine, la randul lui, o luxoasa vila la Dubrovnik. Si, fireste, Roman Abramovici, patronul clubului de fotbal Chelsea si posesorul unora dintre cele mai costisitoare iahturi din lume , are o locuinta in Croatia, unde isi petrece o parte a verii.

 

Sursa

25 July 2012