Africa Israel USA, parte a grupului AFI din care face parte şi dezvoltatorul imobiliar AFI România, vinde clădirea Clock Tower din Manhattan, New York pentru suma de 165 de milioane de dolari.

21550-btre79d1qhs00.jpgGrupul israelian, care în anii de boom ai imobiliarelor americane a cumpărat multe proprietăţi importante, plătise în 2007 suma de 200 de milioane de dolari pentru Clock Tower. AFI USA nu a făcut public numele cumpărătorului, iar aceasta nu este prima încercare de a vinde proprietatea. Recent, o înţelegere cu designerul Tommy Hilfiger şi cu compania de investiţii imobiliare JSR Capital a căzut, deşi se afla în fazele finale ale negocierii. Clock Tower, o clădire finalizată în 1889, a fost unul dintre primii zgârie-nori ai New York-ului şi a fost ocupată o vreme îndelungată de New York Life Insurance Company.

AFI are în România mai multe proprietăţi rezidenţiale şi comerciale, cea mai cunoscută fiind mall-ul AFI Palace Cotroceni. De asemenea, grupul mai are în Europa afaceri în Cehia, Ungaria, Serbia, Letonia, Bulgaria, Polonia şi Germania.


Sursa

17 October 2011